Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Inv1sus #4747 üzenetére

    "Amennyiben van más megoldás is, akkor inkább azt használom."
    Hát léteznek nem szövegalapúak is: [link], ASIRRA (itt szimpatikus az a kezdeményezés, hogy ezen keresztül elvileg állatokat is lehet örökbe fogadni), de itt lehet találni hosszú leírásokat erről a kérdéskörről.
    Ettől függetlenül ezek is komplikáltak és melósak lehetnek, bár lehet, hogy az ötletesebb CAPTCHA-k legalább valamelyest szórakoztatóak is.
    Ha találsz ezentúl még más megoldást is, akkor azt kíváncsian és érdeklődve várom. :K

    A fórum-hozzászólások esetében többnyire anonim júzereknél szokták bevetni a CAPTCHA-t, úgy szerintem eléggé érthető...
    Mióta pár éve egy tök egyszerű, kis látogatottságú oldalamnál a vendégkönyvet szanaszéjjelspamelték, azóta egy büdös szót nem szólok a CAPTCHA-kra... :D Kivéve, ha tényleg olvashatatlan, mint a FB esetén legtöbbször.

    "neki kell leselkednem" - ezen nagyon nevettem. :DD (Itt egy szót elnéztél szerintem. :D)

    Amúgy ja, a kis- és nagybetű-érzékenység lehet, hogy már túlzás, ha amúgy is komplikált a CAPTCHA.

    (#4748) Speeedfire : a fentiek részben neked is szólnak válaszként. :)
    "Na, de akkor kéremszépen. Legyen akkor egy normálisabban olvasható catpcha és kész. Ne kelljen már bogarászni, hogy most akkor az mi is akart lenni. "
    Ja, és akkor ennek örülnek a rosszindulatú támadók is, akik viszonylag okos, automatizált spamrobotokat küldözgetnek rá az ilyen űrlapokra, amik karakter-felismeréses alapon egész jó aránnyal tudják megfejteni már a viszonylag komplikáltabb CAPTCHA-kat is.

    Tényleg, most eszembe jutott, régen a RapidShare-nél (természetesen kizárólag legális tartalmat töltöttem le innen! :DD) voltak ilyen macskás CAPTCHA-k, amiket minden letöltéshez meg kellett fejteni, na én attól tudtam kirohanni a világból, annyira nem lehetett látni a sok buzi macskától a karaktereket. :D

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák