Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz ManUnited #4564 üzenetére

    "A nem jött be azt takarja hogy nem tudtam pl. megfogni egy menüpontot és oda rakni ahova akarom. Nagyon le vagyok benne korlátozva"
    Hát ez nem azt jelenti, hogy nagyon le vagy korlátozva. Legfeljebb nincs webes felületen keresztül egy full WYSIWYG-szerkesztőd...
    Egyébként lehet, hogy van olyan theme, ahol ilyen drag 'n' drop módszer működik, én ilyet nem ismerek. A menüpontok sorrendjét lehet drag 'n' drop módszerrel átrendezni admin-felületen, de azért az egész felületet ilyen módon nem lehet átrendezni. A "Blocks" menüpontban viszont előre láthatod, hogy hova, melyik régiókba fogod tenni az egyes elemeket (blokkokat), amik megjelennek az oldalon. Pl. hova kerüljön a menü, hova a login form, a kereső, stb... Mentés után látszanak a változtatások.
    A KompoZert nem ismerem, de a kettő egyébként nem zárja ki egymást, esetleg összehozhatod a kettőt úgy, hogy előbb Drupalban elrendezed a blokkokat, hogy mi hol legyen, a menüpont-átrendezős részben meg a menü sorrendjét, aztán KompoZerben meg CSS-sel módosítgatod még a megjelenést, ezt meg a saját theme-könyvtáradba elmented. Drupal alapfunkcióinak kiegészítéséhez nem árt plusz modulokat is letölteni, amire szükséged van még.
    De a Drupal tényleg beletanulós, türelem kell hozzá, nem fog rögtön menni.
    Esetleg a Wordpress-nek is adhatsz egy esélyt, azt fejlesztői szempontból nem ismerem, de hallomásból annyit tudok róla, hogy elég egyszerű a kezelése. De szerintem ott sem lesz ilyen, hogy az egész felületet simán teljes körűen át tudod dobálni egérrel, és meg is vagy.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák