Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz Sk8erPeter #2183 üzenetére

    Igazából az alapprobléma ezzel sem oldódott meg, de nem gáz, a javascriptes oldal-újramegnyitás nem olyan vészes megoldás, igazából annyi különbséget jelent, hogy így kb. 1 másodperccel később látja a hozzászólását a vendégkönyvben.
    Szerintem pedig meg kéne oldja. Furcsa, hogy az adatok késleltetve jelennek meg az adatbázisban..

    A $_REQUEST használata egyébként nem veszélyes? Nem jobb inkább konkrétan a $_POST vagy $_GET változóknak átadott értékeket használni, mint a "kettő egyvelegét"?
    Nem. A request tömbben a post, a get és a cookie tömbök tartalma található. Mindegyik a felhasználótól jövő, megbízhatatlan adat, ezért teljesen mindegy, hogy külön kezeled a post-ot és a get-et vagy egyben, az adatokat ugyanolyan szigorúan kell ellenőrizni.
    Akkor lehet gond, ha a post-ban és a get-ben ugyanolyan névvel két különböző értéket szeretnél kezelni, de ezt amúgy is illik elkerülni.

    Még egy kérdés eszembe jutott a múltkori Ajax-os témáról, aminek nagy hátránya az, hogy a Google nem tudja rendesen indexelni az oldalt: akkor ez az indexelési probléma ezek szerint felmerül azoknál az oldalaknál is, ahol csak egy index oldal $_GET-tel átadott értékei szerint include-olok fájlokat?
    A google annyit lát az oldaladból, mint a böngésző, amivel nézed. Nem látja, hogy azt a html oldalt te milyen php kóddal készítetted, mit hogyan include-oltál, igazából azt sem tudja, hogy a kapott html-t milyen módon állította elő a webszerver.

    (#2184) Louloudaki
    Kezdjük ott, hogy a $_GET['foo'] = 'a'; sorra egy normális programozási nyelv már fordítás előtt hibát dobna. A példád pont azt demonstrálja, hogy miért ordas nagy gányolás, ha a szuperglobál tömböket nem úgy kezeled, mint ha csak olvashatók lennének.
    A php a post-ba, a get-be és a cookie-ba is bármit benyal, ha ezt a 3 tömböt egyesíted, akkor megkaptad a request tömböt. Szerintem ugyanannyira nem biztonságos, mint külön kezelni a get-et vagy a post-ot.

Új hozzászólás Aktív témák