Aktív témák

  • AtHoS

    nagyúr

    Monitoringban kérnék egy kis segítséget!

    Pár napja már rákérdeztem egy átfolyásmérő tervezett elhelyezésére és mivel nem érkezett rá reagálás így gondolom nincs az elképzelésemben eddig probléma :B [link]

    Közben nézegettem a különböző monitoring eszközöket (átfolyásmérők, vízhőmérők) és ugye bele-bele futottam a profi venti/pumpa szabályzós vezérlőkbe.

    Természetesen ezeknek az ára igencsak szép összegeket nyomnak, így inkább tippet kérnék mielőtt összevásárolnék drágán valami hülyeséget.

    Olvasgattam a topikban is és keresgettem itt-ott elejtett megjegyzéseket a témával kapcsolatban. Közben más irányú információk is lecsapódtak, amiket talán én is tudnék hasznosítani (pl. golyóscsap beépítése).

    Első elgondolásban csak a vízáramlás kontrolljára koncentráltam . A keresgélés közben találkoztam csak vizuális (álá látom, hogy forog egy kerék), venti fordulatban visszajelzett és egyéb módon visszajelző eszközökkel. Ezeknél azért a csak vizuálist hanyagolnám.

    Ahogy vizslattam a témát jött képbe a vízhőfok mérő. Ezt egyből a tartályban kívántam elhelyezni, mivel lenne is ott neki csatlakozó. Közben belefutottam egy csatlakozó hosszabbítónak kinéző hőmérővel, tehát elvileg egyszerűen megoldható lenne a belépő (tartálynál) és kilépő víz (radi előtt) hőmérsékletének mérése.

    Eddig majdnem rendben is lennénk mivel az ár döntő tényező lesz, ezt a keresgélés során már leszűrtem. Viszont ugye még kellene egy controller, ami úgymond összefogja ezeket, amikből láttam már 1-2 példányt, de mint kevésbé járatos a témában bizonyosan nem találkoztam a jó ár/szolgáltatás mutatóval rendelkezőkkel.

    Igazából még azt sem döntöttem el, hogy mekkora összeget is vagyok hajlandó rákölteni erre a vízhűtés teljesítményt nem befolyásoló, de a biztonságos üzemeltetés szempontjából nem elhanyagolható területre.

    Van még biztosan több olyan kérdés amit tisztábban kell látnom, hogy meg tudjam magam győzni esetleg egy komolyabb monitoring/szabályzó rendszer beruházására.
    - pl. D5 pumpát van-e értelme automatikus feszültségvezérlésre rakni ill. ha igen, akkor milyen controller képes kezelni?
    - egy ilyen controller pl. aquaero 5 mekkora helyet igényel az előlapon (házban lévő része milyen "mély"), mivel jelenleg a CM690 mind az 5db 5,25" helye foglalt és talán elfér a HDD hűtő előtt (ami 2 helyet foglal)
    - és még biztos van jó pár, ami most még csak szembe sem jut

    Mod:
    Milyen golyós csapot érdemes beapplikálni a rendszerbe szereléskori szakaszoláshoz?

    [ Szerkesztve ]

    read-only mode on the forum

Aktív témák