2013. május 23., csütörtök

(#1) Dodi72

Dodi72
(PH! addikt)

Szasztok!

Megnyítottam eme topikot és várom mindazokat akik segitséget kérnek alváz-üregvédele,fényezés,polírozás,belső ill külső csinositások terén.

Meghuzás-kőfelverődés ill kisebb javításokra:
Sérült részt megcsiszolod 200-360-as vizes papírral.Majd ha tudsz vegyél szorókittet spray változatban is már láttam /festékboltok ill praktikerben/
Megszáradás után probáld meg egyenletesen kőrkőrős mozdulatokkal egforma szintre varázsolni.
Majd a tescoban javító stift ill jobb festékboltokban kevertetsz megfelelő szint rá kb 1 deci.
Majd jőn a hígitos lemosás és utána pici ecsettel a javítgatás.Lényeg,hogy a sérült részt kicsit puposabbra kell festeni.
Mert a legvégén ugy is átt kell polírozni és ugy is le kell szedni a megfelelő szintre.

Alap autókarbantartásról egy lista:
Hát km függő olajcsere+szürő+én metabond v. prolongot vagy 15.000 km* ill 2 éves periodus.

* Az olajat több fizikai hatás éri, fáradás, elhasználódás, és vizesedés. A fáradást, a megtett kilométerek és a használati idő fokozza. Az elhasználódás leginkább a vezetési stilustól függ. A vizesedés pedig az olaj megkötő képességétől következik, nyáron természetesen ez elenyésző, de a téli hónapok során viszonylag sok kondenzvizet kap az olaj, amit ha lehetőségünk van érdemes a tavaszi időszakban cserélni. Ezek függvényében a 15.000km lehet egy erősen súlyozott átlag, mindenki saját belátása szerint végezze/végeztesse el a szükséges olajcserét.

Gumi előregedést ugy tudod kicsit lassitani ha veszel glicerint a gyogyszerboltban felhígitod 1:3 vizzel és átdőrzsőlőd vele 1-2* .Én ugy szoktam nyári gumi le majd jól bekencézem és a garázsban hagyon .Télinél ugyszint.
Ablaktőrlőnél nálam az a helyzet télre valami uj tesco féle 1200ft veszek ha szakad had szakadjon.Nyáron szigoruan gyári bosh.
Viz 2 havonta ránézhetsz de nyáron sürübben.
Akksi gondozásmentes ill zselés a jó.Gondozásmentesre nyáron érdemes jobban desztviz kipárolgása miatt.
Szíjak ellenőrzése pld?
Karter alját nem árt néha megkukkantani hátha a leeresztő csavar vagy tőmités enged.
Üreg és alvázvédelem.
Fényezés gondozása ill ovása. wax
Majd el felejtettem hátsó sárvédő belső peremek kimosása legalább évente 2* ha nincs müanyaggal lefedve.

Alváz és üregvédelem
Sajnos egyre kevesebben állítják azt az uj autót kibír 10 évet és nem kell semmit se vele csinálni.
Hát sajna a gyári értékek nem erre a klímára szakosodtak és én ajánlom a 4-5 év utáni üregvédelmet mindenképpen.
Pld Tildy esetében igaz az autója őregebb 5 évnél de a sárvédő rozsdásodását ill elfogyását meg lehetett volna akadályozni egy egyszerü üregvédelemmel.
Jobb festékboltokban lehet kapni üregvédő sprayt (body)abból veszel 2db-ot ami ugy az egész autóra bőven elegendő.
Belső részeit ahol a kasztni össze van toldozva ill hegesztve oda érdemes ebből befujni.
Pár példa: küszőb végein kell lenni az ujabb autóknál müanyag takaró kupaknak.Leveszed és amennyit tudsz befujsz a spray üregvédőből.
Másik példa:Sedan autó csomagtartó ajtó kinyit majd jobb ill bal oldalról a kárpítot félrehuzod és a sárvédő ill a belső elemmekkel ahol van az ősszeillesztés oda befujsz amennyit jónak látsz.
Nem nagy kunszt csak kicsit gondolkozz hova kuszhat be még a hajnali pára ill az eső.
Mindenkinek ajánlom.Természetesen garis autónál nem.

Lakatos munák utáni teendő:
Ha már a kocsidat foltozzák ill uj elemet kap akkor minden esetben győződj meg lekezelték-e rendesen pld a sárvédő csere belső részét alvázvédelemmel elátták.
Ha sárcédő ívet cseréltettsz érdemes vissza peremeztetni ugy,hogy a sár ne tudjon ismételten megállni.
Ha esetleg a lakatos mégsem tudja ugy megcsinálni vagy már késő akkor érdemes sikaflexet venni + gumikesztyű és jól bekenni a sárvédő iv belső perem részét.
Nyugodtan mehet vastagon de előtte alapossan mosd ki az ívet és érdemes utána megdrotkefézni mert biztos ami biztos.

Text-Boy féle autó kiglancolása.
1. lelocsolom az utcát vastagon külömben porzik
2. az autót is bövizzel lelocsbálom.
3. Kentaur tipusu legolcosbb osanos samponnal leoldom a bogarakat és egyéb szennyeződéseket (utépiteés power egész augba tiszta kátrány volt szegény honda ) /mostanra ez a müvelet egy kacher magasnyomásu mosóval történik igy rövidebb idő/
4. a teljes autót ujra leöblitem ilyenkor már rendszerint tisztának mondható az autó.
5. az egészet szivacs segítségével letakaritom egy Simon vagymilyen márkáju /1000felett van osanba de naon franko/ sampon keverékkel ezután mikor végighuzom a kezem az autón érezni lehet hogy TISZTA.
6. ujra öblitem
7. Vildea mikroszálas kendővel szárazra törlöm. nemtudom mitöl iylen ez a kendő de nagyon elvan találva csillog utána a kocsi és folt meg mattulás nélkül sikerül mindig végezni.
8. mivel az ablakokra ez nem igaz ezért a jóöreg cif ablakmosó befigyel egy vileda ablakmosó rongyal ezután az autó kivülröl ragyogó és minden felület viztaszitó...
Mivel sokszor mosom ezért ez állandóan megvan remélem viszont hogy nem káros szerencsétlen felületeknek hogy állandoan mosva/viaszozva van 2-3naponta .

Lehet érdemes lenne kiprobálni egy zaino pakkot... majd karácsonyra kap a gép egy kezelést csak gyözzem kivárni...
jah és a karcokat ugyszoktam eltüntetni hogy valami márkás /szomszéd motorbontós srác adta/ polirpasztát az kezemmel felhordok marha vékonyan és utána kézzel meg puha ronggyal körkörsen csuszatolom.
Naggyábol nálunk ez a helyzet.. majd tolok képet az eredményröl holnap....

Belül rémegyszerü a dolog:
1. szönyegeket kiveszem
2. porszivózás
3. ha szükséges kárpiton foltok eltávolitása
4. Vileda mikroszálas kendővel a müanyag felületek letörlése
5. ha szükséges ablakok mosása ciffel.
6.szönyegek takaritása és visszahelyezése... ebböl ami sok idő az a porszivózás ezt nagyon utálom is...

Kisebb karbantartások ill őtletek
Én anno az Auchanban vettem egy lehuzot kb 25cm széles és egy szilikonos lehuzoból áll am ugy 10cm széles.Nagyon jó kis anyag riwax is árulta anno de azt hiszem most is lehet náluk kapni.
Egyébként egy ablaktőrlőlapátot leveszel azzal is végighuzhatod.
Zárkezelés kmire jó?: hát ha esetlegh bejut a pára és -30fokban megfagy akkor igen kelemetlen dologban lesz részed pld nem nyillik.!
Por:Én most kencéztem át [link] ami messzemenőleg szerintem most a legjobb termék a piacon igaz kicsit borsos az ára de megéri.
Egyébként erre valo a viasz ill vax.
Páramentesitőt nem használok ill jégoldot sem.Maszatol és elég zsíros nyomot hagy maga után.
Klímát benyomom és 2-3 perc már nincs is pára.Egyébként vannak páramentesitő szivacsok is utastérbe behelyezve felveszik a nedveséget és kevésbé fog az üveged párásodni.Nálunk a gyárba igy hozzák a cuccokat és abból szoktam kivenni pár db-ot.

Ismét polírozás

Igen mielőtt a platinumot felhordanád ajánlatos egy ugymond tisztitást végezni azaz teljes polírt.Azokat a lejjebb leírt márkákkal tudod elérni kiválloan.
Nekem kelett semmit se hallanom az AMG gyárba csak kifinomultabban tudtunk polírozni ill waxxolni fényesiteni mert minden cucc meg volt házzá a lehető legjobbak.

Platinum tv shopból ill a boltjaiból beszerezhető pld Szfváron is van ilyen a Budai kapuház alatt.Bp-n nem tudom de google biztos tudja.

Márkán bellül:

glasurit
brill
3M
STANDOX mindegyik saját fejlesztésü de hasonló a tudásuk.

Amg brillt használt és 3M -et majd jó sok fényesitő korongot.

Ismétlem a platinumot megveszed azzal nem fogsz olyan nagy és teljes hatást eléri ugyanis igaz ő polírozó ill wax is egyben de nem kellően csiszol.Majd tévedj be egy festőhőz és kérd meg mutasson neked egy és meglátod majd olyan az mint a turó.

Felni fújás:
Gumi leereszt majd kartonpapírt raknék körbe a gumi és a felni közé.Ha nincs rajt gumi akkor még egyszerübb.

Furoba belefogsz egy drot korongot lehetőleg finomabb versiot és adj neki.Ha végeztél érdemes dőrzsikét venni és higitóval megáztatottan felcsizolni.
Ha mind megvan akkor érdemes venned washprimert csak jobb festékboltok árulják 2komp. majd vegyél egy szorókitt féle 2k-s anyagot ami jó husos.Csizolás vizesen 400-as papírral és utána jőhet a kivánt szin.

Fényezés kezdőknek:
Szoval rozsda felfutás ill goc pontokat kőfelverődés okozta hibákat keres.Jól csiszold át csiszologéppel szárazon ne garázsba 100-as vászonnal.Ha vedlik a festék mint írtad akkor csutira szedd le ha lehet fémig.Müanyag ellemeknél természetesen ne fémig hanem a müanyag szinéig.
Majd jőhet az alapos zsírtalanitás ha kell 2* ismételd meg
Alapozó festék én itt wash-primert használok menőbb festékboltokban van nem alapozó hanem rozsdagátló előkészitő az alapozónak.
Alapozónak cinkromátos téglavőrőst szoktam használni de ha tehetősebb az íllető akkor 2komponens alapozot szoktam.
Száradás után becsisz finoman éppen ,hogy csak szárazon.
Majd jőhet a kittelés 2komponens jobbik fajtából.
Majd csiszolás csiszolópapír 100-120-as+vizzel és természetesen fa db-ra szoktam rárakni vagy tegnap láttam a Tescoba 600ft-ért gumitalpat az egyenes fellületekért+papírruhát
Ha már ott jársz vegyél papír ragasztószallagot 2-3cm széles+észter hígitót+takarófoliát de ha tudsz papírt szerezni az jobb.
Kitt csiszolás után jőhet rá a szorókitt itt én szinezőt szoktam belerakni és ebből is a drágábbat ajánlom /lechler,glasurit,standox stb.../ de van a body 4:1 nagyon jó kis husos anyag.
Jó sürün vastagon elég jól takar mindent.
Majd jőhet ismét majd a vizes csiszolás ha sima piros,fehér akkor 400-500-as papírt javaslok.Ha metal akkor mehet 400-as papírral de a végső esetben már amikor ugy gondolod már csak hangyaf*szanyit kell csizolni és kész a mű akkor kell 1000-es papír.

Ragasztással ha megvagy akkor papírruha fel, majd át kell ovatossan tőrőlni pamut rongyal 2-3* ha lehet fehér legyen és majd meglátod még mennyi kosz jőn le.
+én szoktam svábronygot venni azaz /mézeskendőnek/ is hívják elég ragacsos azt finoman a fellületen át kell tőbszőr huzni vigyázva ovatosan ne ,hogy beleragadjon stb....
Ha ezzel magvagy akkor egy elhunyt szakitól lestem meg ő még átmosta a kezét észter hígitoval majd levegőt fujatva a kasztnira áttőrőlgette a tenyerével.Nos nem hiszed el de még akkor is fog lejőnni kosz bőven.

Majd a fényezés előtt kitakaritani a garázst teljesen semmi porfogó ne maradjon bent és ami bent marad az legyen majd enyhén vizes.Tehát be kell locsolni mindent mert a viznek van egy vonzása és a porszemek egyből megtapadnak rajta.

Majd jőhet a 3 rétegő agyonszűrt 2-3* festék.Lényeg jó meleg legyen és a kocsi is.A legjobb a fujás és az előkészités előtt jól felmelegitettni a napocskával.Jobban terül a festék.
Festék a gyár által megadott bekeverést használd attól ne térj el.
Minőségi festéket vegyél /mobihel-lchler,glasurit-standox/

Én felsőtartályost használok ott a gravitáció hatására megy bele a festék és 5-6bar elég is.Az alsótartályoshoz nagyobb bar kell mert ott a nyomás viszi ki ill a szorás is levegővel térténik tehát olyan mintha 2 felé dolgozna a kompresszor.

Fujást elősszőr vékonyan átlátszoan vidd fel és várj vele kb 10percet.Majd jőhet a következő akkor azt már telibe kell és nézd mindig oldalról hova megy a sugár és jól locsold meg azaz üveges legyen a teteje /sík/Probáld meg egy más fellületen ha nem vagy benne biztos.
Ha végesztél kb 30-40perc után jól hígitsd meg a festéket kb duplájára és ovatossan nagy bar kb 6-7 fujd át kb ugy mint az első réteget.
Nem fog megfolyni hanem szép fényes egyenletes réteged lesz majd.

De ha über jót akarsz és nem metal lesz a gép akkor vehetsz rá lakkot akkor tuti szép lesz.Boltban elmondják ,hogy használd.

Szélvédő ápolás

2 féle polírt használok

turtle féle ezt
ill zainot ezt

Polír finom polírozóanyagokat tartalmaz, így könnyedén tisztíthatók és karcmentesíthetők vele az üveg felületek. Pillanatok alatt eltávolítja a savas eső okozta bemaródásokat, vízfoltokat, madárürüléket és azt az irritáló olajos réteget az üveg belső oldaláról.

Természetesen tájékoztató jellegű mindenki eltérhet tőlle.Segitséget kértek és ugy gondoltam leírom.Szándék a fontos.

Utoljára frissítve: 2009-06-03 by peterkeT

[ Módosította: peterkeT ]

http://polirmasters.5mp.eu/web.php?a=polirmasters AUTÓKOZMETIKA FELSŐFOKON

(#2) Dodi72

Dodi72
(PH! addikt)

Pólírozás:

Ha esetleg valaki kedvet kapna hozzá.Pld adott egy nagyon karcos autó!
-Tehát le kell mosni a kicsikét.
-polirpasztából tőbb félét lehet kapni. kocsinál egy durva szemcsenagyságu polirt használnák.Glasurit tubusossat,setleg Standoxot mindenféleképpen valami jó minőséggel csinálnám.
Flex gép alacsony fordulaton (1-1.5) vizes szivaccsal adnék neki.
-kb ugy 1-2 óra után amikor végeztem le kell mosni.
-Szárazra tőrőlni és jőhet rá az én álltalam nagyon dicsért VS PLATINUM ill Zaino termék
-Ez egy védőréteget biztositt a lakknak ill az autonak.Meg persze fényesitt is.
- a legvégén magas fordulaton egy pamut rongycsomoval amit a flexre lehet feltenni azzal jó alaposan kifényesitem.
Kb 5-6 óra ha mindent jól és becsületesen megcsinálsz.

[Szerkesztve]

(#3) t1 válasza Dodi72 (#2) üzenetére

t1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az szép... ha lenne 5-6 óra szabaidőm... :U

(#4) Dodi72 válasza t1 (#3) üzenetére

Dodi72
(PH! addikt)

Majd lesz ha már nem bírod elviselni milyen koszos és matt az autód.

(#5) Lord Zero válasza Dodi72 (#4) üzenetére

Lord Zero
(PH! addikt)

akkor az én tűréshatárom a csillagos ég :DDD

nem, mindegy

(#6) Bhoeurh válasza Dodi72 (#2) üzenetére

Bhoeurh
(kvázi-tag)

Honnan szedem össze hozzá a szükséges dolgokat?
Pl. Flex gép, polir meg ilyenek...?

Dell Axim X51V vadi új 99.900 Ft! Technikai info: aximshop@freemail.hu, www.aximshop.cjb.hu Megrendelés: 06-20/561-4931

(#7) Dodi72 válasza Lord Zero (#5) üzenetére

Dodi72
(PH! addikt)

Szomoru. :O :(

(#8) Dodi72 válasza Bhoeurh (#6) üzenetére

Dodi72
(PH! addikt)

Szia!

Nos flex gépet ami fordulatszabályzos azt bármelyik kisgépkőlcsőnzőbe meglelheted.Nem tudom mi a tarifája.
Polírpasztát jobb festékboltokban leled meg ilyenek mint Standox,Glasurit,Lechler
De csak 1 kell ilyen durva poírral adni az autónak utána meg csak waxokkal kell átkencézni időjárástól függően. :))

(#9) Lord Zero válasza Dodi72 (#7) üzenetére

Lord Zero
(PH! addikt)

ennyire azért ne keseredj el

se nem matt, se nem karcos
pusztán az 5-6 óra érzékeltetése végett mondtam - nekem azt hiszem nem lenne türelmem hozzá
szerk. és ezt akár veheted megemelt kalapnak is

[Szerkesztve]

nem, mindegy

(#10) Uzmany válasza Dodi72 (#8) üzenetére

Uzmany
(őstag)

Szia!
Az említett paszták közül melyiket ajánlod? Illetve mekkora kiszerelésben kaphatók, és az áruk?
Lenne még egy kérdés: 7 hónapos (gyöngyház-metál szinű) autóhoz kellene, a csomagtér tetőn van 1-2 nagyobb, de nem mély karc.
Köszönöm.

[Szerkesztve]

®

(#11) Dodi72 válasza Lord Zero (#9) üzenetére

Dodi72
(PH! addikt)

:R Köcce :R

(#12) Bhoeurh válasza Dodi72 (#8) üzenetére

Bhoeurh
(kvázi-tag)

Na majd egyszer utánanézek... Az én autóm eléggé karcos, de ha ezzel el lehet tüntetni, akkor megcsinálom... Úgyis el akarom adni, így majd hátha többet ér :DDD

Egyébként ez úgy kb. mennyi Ft-ban jön ki?

Dell Axim X51V vadi új 99.900 Ft! Technikai info: aximshop@freemail.hu, www.aximshop.cjb.hu Megrendelés: 06-20/561-4931

(#13) Dodi72 válasza Uzmany (#10) üzenetére

Dodi72
(PH! addikt)

Szia!

Bármelyiket amelyik kicsi tubusban kapható.2-3 féle ismeretes pld kicsi ,közepes ill nagy szemcséjü ez kvarckristályt rejt magámad.
Hát 2000-15.000ft de mint írtam tégelytől függ.
A lényeg ezeket a polírpasztákat vizesen kell kezelni mert felforosodik a kaszni és mivel csizol igy kell neki hűtés ill csusztatóanyag.
Azt simán kézzel finom pamut rongyal kiszedheted belőlle.

(#14) Dodi72 válasza Bhoeurh (#12) üzenetére

Dodi72
(PH! addikt)

Sajnos én ugy fél kilos kiszerelésben vettem anno AMG polírpaszta akkor ez ugy 12.000ft volt.Kb egy dionyi nagyság kell egy autóhoz és már vagy 2 éve megvan.Kb 20-30azutót políroztam meg és még mindig van belőlle.
Amugy fényezőnél hívatalosan ugy 15.000ft
De ha van fényező ismerősőd és van neki hasnoló polírpasztája akkor attól tudsz venni egy kisebb edénybe mint a gonbocos fagyit. :DD

(#15) Dodi72

Dodi72
(PH! addikt)

Nos van egy termék a birtokomban amivel vasárnap lekezeltem az autómat.
Van egy előtte és utána kép mindenki dőntse el mit lát.
[kép]
[kép]

(#16) Dodi72

Dodi72
(PH! addikt)

[kép]

Legfontosabb mivel csináltam.

(#17) Bhoeurh válasza Dodi72 (#14) üzenetére

Bhoeurh
(kvázi-tag)

Mázli, pont van itt a szomszédban egy autófényező :))
Lehet hogy majd inkább rábízom a verdát, nehogy mégnagyobb kárt tegyek benne...

(#18) Dodi72 válasza Bhoeurh (#17) üzenetére

Dodi72
(PH! addikt)

Ha van 10rugod akkor simán megéri.Ha nem szivesen segittek ,hogy boldogulj vele könnyen.

(#19) Bhoeurh válasza Dodi72 (#18) üzenetére

Bhoeurh
(kvázi-tag)

Hát nemtudom... hátha megcsinálják nekem ''baráti alapon''... ha igen, akkor inkább fizetek érte 3-4k-val többet és nem vesztek el 5-6 órát vizsgaidőszak közepén...
Azért köszi, ha kell majd a segítség szólok!
1ébként tényleg jobb lett a kocsid polír után...

(#20) Dodi72 válasza Bhoeurh (#19) üzenetére

Dodi72
(PH! addikt)

Hát én is megelődtem mert igazából nem polír hanem csak wax ill fényesítő szer.
Hihetetlen mire képes.Igaz kicsit huzos az ára de a srác aki forgalmazza annak az autóját ugy fél évvel ezelőtt kencézték át vele és mai napig olyan mint a tücsök hátsó része.

(#21) Uzmany válasza Dodi72 (#13) üzenetére

Uzmany
(őstag)

Az említett metál fényezéshez mekkora szemcséjű pasztát válasszak? Figyelnem kell arra, hogy metál festéshez ajánlott pasztát keressek, avagy ez mindegy?
Finom, pamut rongyot javasoltál, esetleg szarvasbőrt használhatok helyette?
Több kérdéssel nem fárasztalak :)

®

(#22) Dodi72 válasza Uzmany (#21) üzenetére

Dodi72
(PH! addikt)

Szasz!

Metalhoz mivel a lakk karcolodott én a közepes szemcséjüt ajánlanám ha nincs akkor a finomat.Lakkozott felületet tovább tudod csutakolni mint a zománcot.
Finom pamutot ajánlok+vizet..Szarvasbőrt nem ajánlom.
Nem fárasztasz akkor nem nyítottam volna a topikot.Örülük,hogy segithettem.

(#23) Winner_hun

Winner_hun
(Webcaritas)
LOGOUT blog

Ehh, gondoltam, hogy Te nyitottad a topikot:C Asszem ezt fogom olvasni, úgyis fel akartalak venni MSN-re, lehet nem lesz rá szükség:U
:R

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#24) Agostino

Agostino
(Arcképgyáros)
LOGOUT blog

Üdv a jó topicnak, még ha nem is fog pörögni annyira.

Nagyon sokat szoktam pepecselni én is az autóm karbantartásával, általában a Sparban szoktam venni autófényezőt hozzá, piros színt a piroshoz. Jó eredményeket lehet elérni vele, márkára most nem emlékszem, de az autóm csillog-villog utána. A gondom viszont az, hogy utána mozdítani sem tudom a karom. Mennyibe fáj egy olcsóbb polírgép? Lehet kapni esetleg olyan fejet, amit befogatok a fúróba, és annak a segítségével polírozok?

Ugyan nem polír, de a kocsi szerves része. Biztos ti is találkoztatok azzal, hogy a kocsi belső műanyag részei ''lehorzsolódnak''. Ezzel mit lehet kezdeni? Főleg az ajtókon van ugye ilyen, beszállás, kiszállás miatt. Szoktam használni műszerfal polirt, ami szép színt ad, de ezekell nem tud mit kezdeni. : (

"Bryan, whatever you do, don't shoot at f/22."

(#25) Dodi72 válasza Winner_hun (#23) üzenetére

Dodi72
(PH! addikt)

Nyugodtan felteheted kérdéseidet hátha valakinek is pont olyan megoldandó problémája van. :))

(#26) Winner_hun válasza Dodi72 (#25) üzenetére

Winner_hun
(Webcaritas)
LOGOUT blog

Akkor kezdeném is. Azt nem tudom, hogy autó átfestésénél az egész kocsiról le kell szedni a régi festéket fémtisztára, vagy elég átcsiszolni és arra mehet rá az új festékréteg?:F

(#27) Péter80

Péter80
(tag)
LOGOUT blog

Szia Mester!
Nagyon ismerős az a garázs, jártam már ott.
Van nekem egy kék autóka, metáltalan. Milyen polir pasztát ajánlasz hozzá? Van rajt pár karc de nem vészes. Meg valami barom kulcsal meghuzta egy kicsit, nem karcolta fémig, de fehér. Azt már csak festeni lehet igaz?

(#28) Lord Zero válasza Dodi72 (#15) üzenetére

Lord Zero
(PH! addikt)

viva leon :R
klubtárs vagy

nem, mindegy

(#29) Dodi72 válasza Agostino (#24) üzenetére

Dodi72
(PH! addikt)

Szasz!

Hát én az ilyen festett poírokat ki nem állhatóm.Ugyanis szép és jó fényt ad de nem tartós.
Meg ha véletlenül ráhuzod müanyagra ill valami gumi félére azonnal befogja+ a kezedről nagyon nehezen tudod lemosni.Szoval igazából ha nálad bevállt akkor csináld azzal de én nem javaslom.
Egyébként milyen autód van mennyi idős?
Hát olcsó polírgép amit tesco ill praktiker is árul ugy 3000-6000ft volt.Én nekem ezzel a cuccal szerencsém volt.Kint meloztam az Amg-nél és ott tudtam egy ilyen flex masinát rendelni ipari igaz 20.000ft volt de odakint 3 müszakban nyomtuk kb a gépek álltak vagy 1 órát napi szinten.Fél évet huztam le kint és egy db sem sz*rt be.
Lehet kapni a praktikerben.

Hát a lehorzsolt résszel én sem tudok már mit kezdeni de én babaolajjal szoktam kencézni az ilyen müanyag ill gumi belső dolgokat.Jó meleg a belső rész majd adok neki vastagon ecsettel és ugy másnap letőrőlgetem egy tiszta nedszivó rongyal.Hidd el megéri kiprobálni.

(#30) Dodi72 válasza Winner_hun (#26) üzenetére

Dodi72
(PH! addikt)

Ha rozsdás akkor fémig kicsiszolni rá egy pici alapozó +szorókitt és mehet rá az uj szin.
Zománc festék esetében:Ha nem roszdás akkor elég ugy 400-as papirral átdőrzsőlni finoman sok-sok vizzel és ha lehet körkörös mozdulatokkal.
Állitolag ez azárt jó mert ha rásüt a nap akkor te olyan kis köröket látsz visszaverődni.Ha jobbra-balra csiszolgatod akkor a nap sugarai megtőrnek és egyből észre venni a festék alatti finom karcokat.
Ha metal az autó akkor 1000-es papírt ajánlok.

(#31) Winner_hun válasza Dodi72 (#30) üzenetére

Winner_hun
(Webcaritas)
LOGOUT blog

Huhh, ha csak egy kis rozsdafolt van? Akkor esetleg ott leszedni fémig meg körülötte is egy kicsit aztán átmenettel? Ez a szórógitt milyen? fújni kell?:B Árban mennyi az annyi?

(#32) Dodi72 válasza Péter80 (#27) üzenetére

Dodi72
(PH! addikt)

Szasz!

Háét ha isemrős akkor gyere el vele hívj fel és élőben elmondom mit lehet tenni vele.
Ha metal akkor közepese polírt majd utána védő waxot.
Ha a barom tényleg lehuzta fehérig ami a szorókitt akkor valoban festeni kell.De ha nincs annyi lovéd rá akkor tescoban veszel olyan javíttófesték ceruzát.Áthuzod vele mint a csajod vagy anyukád tenné a körmével és már kevésbé fog látszodni.

(#33) Dodi72 válasza Lord Zero (#28) üzenetére

Dodi72
(PH! addikt)

Igen.Leon cupra 4*4 19pdti 212 pacis egyenlőre.

(#34) Dodi72 válasza Winner_hun (#31) üzenetére

Dodi72
(PH! addikt)

Rozsdát teljesen kicsiszolni ill eltávolitani a környékéről is ha közelebb megnézed lehet vannak ''futó győkerei'' azt is el kell tüntetni.
Szórókitt van spray válltozatban is kb 1300ft/db az tünteti el a felületi egyenletlenségeket.
Szoval szintbe kell hoznod a régi fellülettel.

(#35) Péter80 válasza Dodi72 (#32) üzenetére

Péter80
(tag)
LOGOUT blog

Egy kicsit elhanyagoltam mostanság az autót. Meg akarom csinálni majd valamikor. Lehet h veszek egy flex gépet is. Az ilyen kétkezes teszkós polirgépek nem igazán jók igaz?
Tehát közepes paszta, meg valamilyen wax? Kipróbálom majd.
Babaolaj műanyag dolgokra is jó? Azt is kipróbálom.
Ja és peterbacsi és alutanksapka. igy már talán rémlik valami, igaz? :))

(#36) Winner_hun válasza Dodi72 (#34) üzenetére

Winner_hun
(Webcaritas)
LOGOUT blog

És akkor ilyen szórókittel az egész kocsit be kell fújni?:F Mert #30-ban azt írtad. Egy darab szórókitt mekkora felületre elég?

(#37) Dodi72 válasza Péter80 (#35) üzenetére

Dodi72
(PH! addikt)

Hát ha nem szeretnél minden polír után szalagnálni vele a vevőszolgálathoz ill szervizbe akkor nem ajánlom+ nagyon drága hozzá a szivacs.
Ja igy már rémlik.
Gyere fel néha a carfanclub.hu-ra ott láthatsz pár érdekes dolgot.

(#38) Dodi72 válasza Winner_hun (#36) üzenetére

Dodi72
(PH! addikt)

Szasz!

Azt írtad egy két helyen rozsdás nem azt,hogy az egész autó az.
Hát a spray változat kb ugy egy komplett zsiguli sárvédő átfujására elég 2 rétegben.Bocsi közben melo van.

(#39) Agostino válasza Dodi72 (#29) üzenetére

Agostino
(Arcképgyáros)
LOGOUT blog

Üdv.

Igazad van ezzel a festett polirral kapcsolatban sajnos, nekem is megfogja a műanyag részeket, töröm is a fejem mi legyen az ilyen részekkel : /

Polírgépbe lehet benevezek ha csak ennyibe kerül.

Autóm egyébként egy 8 éves VW Polo 1.4 es motorral. Príma kis szerkezet, semmi rozsda semmi korrózió a kasznin, a motor is tökéletesen muzsikál [link].

Ez a babaolja tetszik, ki fogom próbálni. ; )

"Bryan, whatever you do, don't shoot at f/22."

(#40) Péter80 válasza Dodi72 (#37) üzenetére

Péter80
(tag)
LOGOUT blog

Ok. Csak gép csere volt, elfelejtettem a jelszót, oldal is megváltozott, stb...
De igy majd felnézek oda is.

(#41) Dodi72 válasza Agostino (#39) üzenetére

Dodi72
(PH! addikt)

Szia!

Nos ezt akkor már ne is csináld vele.Ugyanis ennél az autónál és a w társainál kezdték el lakkal vegyesiteni a festéket.
Ahogy leírtam vegyél egy jó minőségü finom polírszemcséjü anyagot+sok sok vizzel polírozd át.
Majd vegyél egy waxot ez lehet tőbbféle de valami jó minőségüt pld rexet ez egy literes
fém flaskában található fél porshe hátulja van rajta.Praktiker és társai árulták anno de mintha 2 hete láttam volna.Kb 1990ft de ugy 5 évig elég lesz.

(#42) trassher válasza Dodi72 (#15) üzenetére

trassher
(őstag)
LOGOUT blog

:C
Imádom ezt a formát

(#43) Winner_hun válasza Dodi72 (#38) üzenetére

Winner_hun
(Webcaritas)
LOGOUT blog

Tényleg, felreértettem.:B
Ha megvan csiszolva az egész kocsi, a rozsdák el vannak tüntetve, szintbe vannak hozva a foltok utána lehet festeni? Nem kell rá valami? Alapozó vagy mittudomén

(#44) Scream007 válasza Dodi72 (#33) üzenetére

Scream007
(őstag)

multkor nem még csak 204 volt? :DDD
Ment rá valami direktszürő? :C

Amugy ez is valamilyne szinten karbantartás>>mi tegyek ha egyik napróla másikra az ablakmosó fuvokából a baloldalról rámegy az üvegre, a jobból meg csak éppen csörgedezik pedig fullon huzom??? :U

BMW Über Alles!!..NSL rulzzz

(#45) Dodi72 válasza Agostino (#39) üzenetére

Dodi72
(PH! addikt)

Ha már mefogta akkor egy tipp ill trükk.Sajnos hiába mosod nem jőn le?
Hát cipőbox fekete de ne folyékony versiot hanem ami jó sürü kenőcsős.Azzal vékonyan egy szivacs segitségével kencézd át tőbbszőr persze legyen jó idő.Majd láss csodát.
Ha cipőt boxoltál akkor már tudod hogy kell és utána nem is fog. :DD

(#46) Dodi72 válasza trassher (#42) üzenetére

Dodi72
(PH! addikt)

Köcce. :R

(#47) Dodi72 válasza Scream007 (#44) üzenetére

Dodi72
(PH! addikt)

Mert akkor csak tippeltem.Hivatalos mérés alapján 212le amig meg nem jőn a sprot intercooler.

(#48) Dodi72 válasza Scream007 (#44) üzenetére

Dodi72
(PH! addikt)

Elész egy benzinkutra ahol van kerék felpumpáló berendezés.
Viszel egy tüszelepet amit rá tudsz tenni.
Majd autómocitető felnyit ablakmosó tartály fedele ugyszint.Ablakmosó spricnibe belefujsz.Ha nem segitt akkor egy tüvel piszkálj bele mert lehet valami bele ment a fej részbe.Nekem anno egy apro kicsi kavics volt benne és egyik oldal ment mint a huzat másik meg éppen csak csordogált és mosta a mocitetőmet.

(#49) tildy válasza Dodi72 (#1) üzenetére

tildy
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

jaj de jó, hogy megnyitottad.
LEnne az alábbi kis autó.:
[link]Mint látszódika kerékív rozsdál , nem is kicsit. ez le lesz cseréltetve, javítva, majd üregvédelmezve, alvázvédőzve az autó.
Mivel apukámnak nagyon jó barátja, majdhogynem tesvére aki csinálja, így elég olcsón jövök kia buliból, de...
Hiűába dolgozik az illető jól, nyoma sem marad, hogy hol lett kerékív cserélve, dde bizony mivel kis műhely, így a festés bizony nem lesz olyan tökéletes, mint a gyári fényezés.
A szamaránk fehér volt, avval nem volt gond, viszont a fateromé metál, és bizony vannak apróbb is csomócskák benne alig észrevehetően , nem látványos, csak ha végíghúzza az ember a kezét a fényezésen, akkor néhol lehet érezni, hogy nem sima. Szóval érezni, hogy nem gyári.
Mivel nem akarom megbántani , szóval midnenképp ott akarom fényeztetni (Hadd legyen már neki is jövedelme, bár mondom nem metállal nicns iylen gond, de ez uyge metál), szóval ezt utólag klehet korrigálni polírral? Mit javasolsz?

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#50) Dodi72 válasza Winner_hun (#43) üzenetére

Dodi72
(PH! addikt)

Szasz!

Nem kell hiszen ott a régi festék mint alapozó.De mielőtt fujni kezded mosd át tőbbszőr lakbenzines higitóval és fehét rongyokkal.Ne kiméld magad 2-3 ismételd meg.
+ trükk kint tanultam.Mosd meg a kezedet higitóval és tőrőld át az autót vele még látni fogsz apró kosz ill por darabokat a kezeden.Pedig tutira áttőrőlted és tutira biztos vagy benne teljesen porszáraz.Még is lesz a tenyereden ez+az.Érdekes :F

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.