Új hozzászólás Aktív témák

  • martonx

    veterán

    válasz Syntax #2312 üzenetére

    "Hiszen rájön, hogy mi minden lehet excel-ben csinálni." - esetünkben éppen a lényegre nem jön rá, miszerint az excel egy adatvizualizációs, adatbányász céleszköz. Nem pedig sakk program írásához kereteszköz. Persze láttam már lövöldözős játékot is excelben megvalósítva, az emberi butaság (és az excel tudásának határa) végtelen. Sőt írhatod a szakdolgozatod is excelben, attól az még akkor sem lesz szövegszerkesztő program.

    Szvsz az excel oktatásnak éppen ezért az adatokról, adat lekérésről (különböző adatforrásokhoz programozottan kapcsolódás), adat megjelenítésről, formokról illetve ezek programozásáról kellene, hogy szóljon, nem pedig sakk, meg akasztófa játékok excelben programoztatásáról.

    Dolgoztam olyan cégnél, ahol ki is volt mondva, hogy mindent excelben kell megvalósítani. A CRM rendszertől, a projektvezető toolokon át. Volt exceles pdf generátorunk, exceles vonalkód nyomtató porgramunk, és még ki tudja mi minden. Ami kerek volt azt kézben vittük, ami négyszögletes, azt meg gurítottuk. El is jöttem onnan 4 év után, és nagyon óvok mindenkit attól, hogy ugyanabba a hibába essen, mint anno nálunk annál a cégnél.

    Nem véletlenül szajkózom itt a topikban, hogy az excelt arra használjuk, amire való, mert minden más esetben csak a fölösleges körök futása, és a rossz programozói gyakorlatok beidegződése fog történni.

    Én kérek elnézést!

Új hozzászólás Aktív témák