Új hozzászólás Aktív témák

  • Homer

    tag

    válasz martonx #1747 üzenetére

    Köszönöm a sok infót amit írtok! Az a helyzet, hogy nem tudok ilyen megoldásokat használni. Nézegettem már a MySQL-t, meg az SQL-t korábban, hogy képben legyek valamennyire miről is szól a kliens-szerver megoldás, de mivel munkahelyi gépen szeretnék kezelni adattáblákat, ott nem tudom megoldani, hogy adatkiszolgáló(ka)t telepítsek. A mezei futtatható exe-t viszont el tudom indítani majd, és egy megosztott mappába helyezett mdb file-t meg "egyszerű" lesz kezelnem, és létrehoznom is. ...gondoltam én, kis naív... :)

    Tudom, hogy igazatok van, VB és .NET majdnem ég és föld, viszont itthon azt telepítek amit akarok, ezért feltettem a VS2010-et, azonban benn a cégnél csak egy régi VB2003 van feltelepítve. (Ez is agyonra kicsontozva, de ez most mellékes. Még súgó sincs benne...) Ezért mondom, hogy felváltva használom mind a kettőt, így számomra mindegy, hogy .NET vagy sem, hogy 2003 vagy 2010, vagy akár az is hogy VS vagy annak csak egy része, azaz VB. :)
    Amúgy, nem kenyerem a programozás, mm nem szakmám. Csak úgy mellékesen tanulgatom ráérő időmben, mert néha sokat tud segíteni egy-egy excel makró is. :) Ennek sincs köze ugye a .NET-hez. .NET-ről olvasgatva meg, van pár(száz) oldalnyi eltérés, de sztem tök érthető a kód, ha eltérés van is. Az alapok hasonlók, ha nem is ugyan azok. Pl.: az alapok megértéséhez, kapcsolódáshoz szükséges objektumok megértéséhez hasznosnak találtam, de ízlések és pofonok kérdése. :) Am. az EF-ről eddig még nem hallottam, szal már kaptam hasznos infót tőletek, ezért jó fórumozni! Köszi még 1x!

    Visszatérve az alap kérdéseimre: Ti hogyan oldanátok meg ilyen feltételek mellett a program működését? Arra lennék kíváncsi, hogy minden egyes rekordot egy-egy objektum-ként kezelnétek és az objektumok felelnének az adatkészlebe írásért, vagy inkább az adatkészlettel "trükköznétek" közvetlenül?
    A másik kérdésem pedig az volt eredetileg, hogy az ablakok közti adatcserét hogyan oldanátok meg? Az egész adatkészlet public-ká minősítésével a programban, objektumok (objektum kollekciók) átadásával, új rekordkészletekbe másolnátok az első készlet megfelelő mezőit, esetleg valami más módon? (Belegondolva..., tulajdonképpen ebből ered az első kérdésem is :B :D )

Új hozzászólás Aktív témák