Új hozzászólás Aktív témák

  • Murphistic

    aktív tag

    válasz csucsotke #2547 üzenetére

    Szervusz!
    Sajnos átkonvertálás nélkül nem tudod lecsökkenteni az fps-t és tényleg lehet, hogy az zavar be, de ez nem biztos.

    Asztali lejátszó alatt gondolom DVD-lejátszót értettél, aminek AVI-t le kéne tudnia játszani, ami Xvid vagy DivX kodekkel készített videót tartalmaz. Neked a videókamera h264 kodekkel készíti a felvételt, ami most a legjobb széles körben elérhető kodek, például a digitális TV-adást is ilyennel kódolják. Emiatt esetleg megpróbálhatod, hogy a TV-d nem tudná-e lejátszani a felvételt.

    Ha nem, akkor a legbiztosabb ha a DVD-lejátszó használati utasításában megnézed, hogy milyen formátumú videók lejátszását támogatja (csak példának írom: AVI, max. felbontás 720x576, 25fps, DivX kodek, maximum 4Mbps) és ezeket az adatokat kell beállítania a konvertáló programnak.

    Sajnos szinte minden egyes konvertálás minőségromlást okoz, ezért lehet, hogy az lesz a megoldás, hogy duplán archiválsz :) : egy verzió, amit az asztali lejátszó is le tud játszani, egy pedig az eredeti felvétel (vagy tömörítve, de én csak h264-et használnék, esetleg megőrizni az eredeti felvételt, amíg kijön a h265 ingyenes változata http://x265.org/index.html ...)

    "A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

Új hozzászólás Aktív témák