Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz Tin #13407 üzenetére

    Nem, nem szégyen kérdezni, de a türelem is erény ám! :DDD

    A privátban feltett kérdésedre a válasz a burst móddal kapcsolatban:

    A műszered mintavételezéssel működik. Időnként megméri a befolyó áramot, az aktuális feszültséget, valamint a teljesítménytényezőt, ezeket összeszorozva kiírja a számított értéket. Azon alapszik, hogy feltételezi, két mintavétel között ha nincs nagy különbség, akkor azok között kb. állandónak tekinthető az áramfelvétel. Itt zavar be a burst mód (ami miatt hallhatóan sípol a tápok készenléti köre). Egy erősebb impulzust felvesz, majd az impulzushoz képest hosszú ideig nem csinál semmit. Megint egy impulzus, megint szünet. Ezzel a kapcsolási veszteségeket szignifikánsan lehet csökkenteni.

    Képzeld azt, hogy van egy csap, amit nyitogatnak. Te ezt nem tudod. És amikor ránézel, mindig nyitva van éppen. joggal feltételezed, hogy azon állandó jelleggel ömlik a víz, holott nem. A te számításod, állandó jellegű vízömlésre azt adja, hogy a hordód 10 perc alatt megtelik (20W kijelzett fogyasztás), holott a szakaszos csap megnyitás által jóval lassabban (1-2W valós fogyasztás).

    Tehát a tápod a kijelzett érték ellenére 1W körül ehet, az is amire 0W-ot jelez a műszer, valószínűleg az a mérési küszöb alatt van.

    A mintavételezésből eredő hiba a digitális műszerek egyik rákfenéje, a te esetedben precíziós analóg teljesítménymérő lenne ideális.

    HGyu

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák