Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Nagytalp #5064 üzenetére

    Nem, az úgy nem lenne jó.
    (Nézd át az ArchLinux EFI WiKi-jét, ha érdekel miért.)

    De olyan szempontból is tök mindegy, hogy a 12.10-es AMD64 ISO-ból sem bootol a notim. Próbáltam már (csak úgy hibakeresés jelleggel) Unetbootin-al áttenni pendrive-ra (isolinux-os MBR-t csinál) és BIOS kompatibilis módban bootoltatni róla a laptopot. Ugyan az a helyzet. Töltőképernyő alatt befagy. Hiába várok akár 5 percet is, pedig nem lassú pendrive.

    Gondolom valamelyik beépített driver lehet a ludas.
    Van azért itt AMD ACHI controller, amivel sokaknak szokott gondja akadni. (Nálam is behal a Windows, ha felrakom az AMD WHQL ACHI driverét, csak az MS félével fut. - Talán az Intel SSD miatt.)
    Itt egy APU és egy diszkrét mobil VGA egyszerre. Az AMD VGA drivere pedig az asztali gépen is kinyírja a Linux-ot (jó, az mondjuk nincs a lemezen, csak külön telepíthető, de minden esetre érzékeny pont ez is).
    Meg hát sokszor beletol a HP pár kacatot a notijaiba, ami nem mindig olyan egyszerű (amik a Win8 előtt is ismeretlen rendszereszközként tűnnek elő és a winupdate sem talál drivert).

    De nem tudom mi lehet a hiba, ezért jöttem a fórumra...

    Lehet valahogy text módban bootoltatni a Live CD-t, hogy lássam mi a gond?
    (Mint a Recovery mód telepített rendszereknél.)

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák