Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Speeedfire #13319 üzenetére

    Persze, hogy van amit felesleges, vagy akár egyáltalán nem érdemes SSD-n tartani. Nekem is csak a Windows és a bináris progmaok, plusz ezek átmeneti file-jai és apróságai vannak egy 128b-os SSD-n, minden más egy 3x1Tb-os lemezekből álló RAID-5 tömbön (nyilván HDD-kből).

    De szerintem az hülyeség, hogy valaki direkt külön óvja az SSD-jét.
    Olyan sok írás ciklust viselnek azok el, hogy intenzívnek minősülő otthoni felhasználás mellett gyakorlatilag sohasem fog elfogyni ez a számláló. Leégeti egy elhalálozó tápegység, leválik a forrasztás, tönkremegy a vezérlőchip, selejtesnek bizonyul egy komplett NAND lapka (magyarul gyár hulladék kerül hozzád), vagy valami hasonló okból megy tönkre (de nem az írási ciklusok kimerülése miatt áll le). Vagy persze... egyszerűen elévül, és ugyan úgy nem igazán érdekel, hogy meddig fog még működni, mint ma egy 3.5"-os 64Mb-os IDE merevlemez sorsa (akár még használni is lehet néha erre-arra, de már egy tábla csokit nem adnak érte).

    A fent említett SSD-mre eddig 147 nap üzemidőn belül 14.3Tb-ot írt a gép, így félek, mert már csak ~20x ennyi maradt, szóval mához 8 év után (de a garanciából már csak 4 év maradt) cserélni kell. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák