Új hozzászólás Aktív témák

  • Intruder2k5

    MODERÁTOR

    válasz Tonyo #16907 üzenetére

    Ezt a "router USB portján lógó HDD-re letöltést" hogyan érted? Csak mert gyári firmware-el ilyet nem lehet csinálni, maximum úgy, ha PC-vel töltesz rá... Annak meg mi értelme? A moddolt firmware-el úgy szokás letölteni, hogy a torrent kliens nem a PC-n, hanem a routeren fut, tehát miután elindítottad a torrenteket, a gépet akár ki is kapcsolhatod... A sebesség elég változó, sok mindentől függ, mivel a router azért gyenge hardver, és nem erre van tervezve. A letöltési sebesség felső vége valahol 1MB/sec körül van, felfelé ez azért jóval gyorsabb, talán a 2MB/sec is elérhető. A router HDD-je és a gép közti másolás sebessége ~10MB/sec körül alakul, de persze az eddigiek csak ext4 filerendszer használata esetén igazak, mindez NTFS-el jóval lassabb!

    Ha megelégszel a fentebbi sebességgel, akkor igen! Kell tudni kompromisszumot kötni, főleg arra gondolva, hogy ezzel mennyivel olcsóbban megúszod, mint egy NAS-al, ha ez nem megy, akkor meg elő a bankkártyát, és irány a számítógép szaküzlet! :)

    Szerintem FullHD lejátszás, és közben letöltés, stb... együtt már sok neki! Külön-külön nem jelent problémát, mások is használják ilyen célokra.

    Azt nem tudom, hogy ez a squeezecenter min fut, és min nem, de az biztos, hogy volt már rá példa a történelemben, hogy audio-t stream-eltek ezzel a routerrel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák