Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz btz #63083 üzenetére

    1. A magyar wikit felejtsd el. AZ angolon is van baromság, de sokkal kevesebb. Tessék elolvasni a technológia vonatkozó szabványát, szinte minden távközlési technológiához elérhető a DSL-től a kábelneten át az optikáig. Ja, hogy az több száz, nem ritkán ezer oldal angol szakszöveg. Nem hiába nem válik két wikipédia bejegyzés elolvasásától senki szakértővé, ez évek, nem ritkán évtizedek kőkemény munkája.

    2. Az Annex M a DSL szabványcsalád ADSL2+ technológiát kiterjesztő része, amit az összes többi DSL technológiával együtt az ITU (a nemzetközi telekommunikációs unió) szabványosított. Minden távközlési technológia megalkotásában részt vesznek a legnagyobb gyártók, szakértők, akadémiai kutatók stb, így az Ericsson is, de ettől még nem lesz az "ő" technológiájuk, az meg végképp baromság hogy csak az ő eszközükkel működik. Nem is kellett volna messzire menned: a saját gyártású firmware-em is tudja az Annex M-et egy mezei Dlink modemen, tesztelés során 3,2Mbitet mértem feltöltésben mikor bekapcsoltuk a DSLAM-en, a korábbi 1,4-1,5Mbit helyett.

    3. Hogy miért nem kapcsolják be? Már rég bekapcsolták az arra alkalmas új Huawei MSAN készülékeken, csak nem az Annex M-et, hanem az Annex J-t. Itt a fórumban is többen tettek fel képet a vonalukról ami Annex J módban működik. A különbség a kettő között csupán annyi, hogy míg az Annex M mellett nyújtható analóg fővonal, addig az Annex J mellett csak VOIP nyújtható (mert megeszi az analóg telefon sávját is).

    Ez már a sokadik baromság amit itt vagy éppen más fórumokon terjesztesz, nem tudom hány ilyenbe kell még belefutnod, hogy levond a konzekvenciát.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák