Új hozzászólás Aktív témák

  • DBob

    őstag

    válasz bambano #48196 üzenetére

    "tegyük meg az ellenkezőjét. vegyük bele a te szerződésedbe, hogy mindig 0% a csomagvesztés és 15ms alatt van a ping.
    ezzel jutottál valamire?"

    Én a szolgáltatóval kötöttem szerződést, így a minőségi internetszolgáltatást tőle várom el. Az, hogy milyen paramétert vonok be a minőség definíciója alá meg elsősorban rajtam múlik, hiszen senki, sehol nem definiálja ezeket...sajnos.
    Erre próbált rámutatni dchard is, rengeteg a hiányosság ilyen téren mai napig. Mindez érthető, mert ha valamilyen paraméter leírásra kerül a szerződésben, azt nem biztosítja a szolgáltató (önhibáján kívül is), azért felelősségre vonható.

    Így lehetséges az hogy megadnak kettő (2!) darab számot egy komplex szolgáltatás minőségi paramétereként, úgy mint maximális letöltés és feltöltés. Utóbbi időben kötelező megadni a garantált sávszélességeket is, amik több szolgáltatónál röhejesen alacsonyak (elkerülendő a sok hibajegyet / azok megoldását).

    A kívánt szolgáltatásig a *teljes* vonal biztosítása már az ISP és partnereinek a hatáskörébe tartozik. Engem hidegen hagy hogy miképp, és hogyan oldják meg azt. Én, mint végfelhasználó, nem kívánok ezzel foglalkozni / kutatásokat végezni, hogy kinek milyen eszközpark, szerződés, és infrastruktúra áll rendelkezésére hogy nekem az én minőségi elvárásaimnak megfelelő internetet biztosítson.

    Az általad leírt "értelmes előfizető" definíciója is felvet további kérdéseket.
    Először is, mi alapján lesz egy előfizető értelmes vagy értelmetlen?
    Persze, a kérdést úgy is feltehettem volna, mégis honnan vetted a bátorságot ahhoz hogy bárkit is minősíts?

    A felvázolt értelmes előfizetők azok, akikre bármilyen szolgáltatást rá lehetne sózni, mivel sávszélesség igényük minimális, és pont nem fogják észrevenni ha a kedvenc index / prohardver / origo lapjuk egy másodperccel később tölt be, mert a honlap felét újra el kellet küldeni. Az értelmes előfizető legfeljebb az ISP oldaláról értelmes, mert a meglévő infrastruktúrát marginális mértékben terheli, így további fejlesztést a végfelhasználó miatt az ISP szolgáltatása nem igényel, de cserébe két marokkal lehet behajtani a pénzt hónapról-hónapra.

    Kíváncsi vagyok, hova sorolod például azt az előfizetőt aki GRE tunnelt használ különböző végpontok között, vagy mondjuk több száz játékkal rendelkező Steam profilja van és alpári módon még online játékra is meri használja ezeket, az alkalomadtán 12GB-ot meghaladó játékokat (amiket természetesen online installált).

Új hozzászólás Aktív témák