Új hozzászólás Aktív témák

  • RRman

    csendes tag

    válasz DJosef #58125 üzenetére

    Szia!

    Nálam majdnem ugyanez volt a dilemma egy hónapja, Series X mellé kerestem 65" TV-t és a végére XH90(95?)/Q80/CX3 hármas maradt.

    OLED-et elvetettem, mert tartottam tőle, hogy a sok egybefüggően órákig tartó konzoljátékot nem értékelné annyira, ezután személyes szimpátia alapon a Sony felé hajlottam, pedig előtte Samu TV-t használtam hiba nélkül évekig.

    Gondolkodtam XH95-ön is, de az XH90-re belengetett HDMI 2.1 funkciók és az alacsonyabb input lag miatt az XH95-öt elvetettem (nem mintha hardcore játékos lennék, kb a sorozat/filmnézés is ugyanakkora részben jelen van a TV használatomban).

    A lényeg:
    Nem bántam meg a választást, k**va jó ez a TV! Hibát eddig nem produkált és az XH95-nél alacsonyabb fényerő sem nagyon zavar, game mode-ban megfelelő játékkal (pl Forza Horizon 4) konkrétan kifolyik a szemem 2-3 óra után olyan brutálak a színek (meg a minden). Vincent Teoh által javasolt beállításokat használok nagyrészt, a gammával meg fekete szinttel minimálisan játszva. Jellemzően relatív sötét szobában használom (mire hazaérek az irodából és tudok játszani már rég sötét van), hétvégente napközben szemből árnyékolok (ezt mondjuk akármelyik TV igényelné szerintem ha tényleg jót akarsz játszani), oldalról meg jöhet akármennyi fény, a TV meg sem érzi.

    Remélem ALLM/VRR-t tényleg beleteszik majd szoftverfrissítésbe ahogy ígérték (és nem csak valami kamu módon, "PS5 only" funkcióként), hiszen ezért (is) előlegeztem meg a Sonynak a bizalmat a Samuval szemben.

    A két általad említett modell közül mindenképpen az XH90-et venném egyrészt az Xbox miatt, másrészt meg mert nagyobb méretet kapsz ugyanannyi pénzért és az még sosem ártott meg. Én 46-ról váltottam 65-re, persze elsőre durva, de két hét után már azon gondolkodtam, hogy nem inkább a 75-öst kellett volna-e venni :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák