- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
Most ide nagyon csúnyákat akartam írni.
Szerinted mi vezetett oda, hogy nálunk ekkora divat lett a minimálbérre bejelentés? Pont ez a buzi mentalitás, hogy akinek több pénze van, az mindenhol többet fizessen. Nem bmeg, nem fogok többet fizetni ugyanazért a dologért/szolgáltatásért, csak azért, mert magas a fizetésem. Azért magas, mert tanultam, és olyan munkát végzek, ami többet termel a cégnek, mint a portásé. Rohadtul elegem van már ebből az ökörségből. Én még a 16%-os egységes adókulccsal is 5-ször annyi adót fizetek, mint a minimálbéres, úgyhogy békén lehet hagyni a többi fizetésemet. -
Khelben
nagyúr
válasz Barthezz2 #71 üzenetére
Itt most arról volt szó, hogy ugyanazért az áruért/szolgáltatásért nem lehet többet fizettetni valakivel csak azért, mert az illető többet keres. Mert ez a mentalitás vezetett oda, hogy ma már alig 1 millió dolgozó fizet adót és tartja el az országot. Nem az adórendszerrel kell szociális segélyt adni.
-
Khelben
nagyúr
válasz remington2 #74 üzenetére
Egyáltalán nem igazságos. Ezzel pont azt éred el, hogy mindenki el fogja titkolni a jövedelmét. Az arányos közteherviselés pont arról szól, hogy mindenki ugyanolyan arányban járul hozzá a közöshöz (most épp 16%-ban). Ha az lenne igazságos, amit te mondasz, az előbb-utóbb oda vezetne, hogy egységesíteni kell a fizetéseket, mert senki ne keressen többet a másiknál.
-
Khelben
nagyúr
válasz Rickazoid #82 üzenetére
Akkor lenne igazad, ha a jó fizetés valami születéssel járó előjog lenne. De nem így van. Aki jól keres, az valamiért cserébe kapja azt a pénzt, nem azért, mert kisorsolták, hogy ő lesz a gazdag, a másik meg a szegény.
Fogd fel, hogy egy adókulccsal az 500.000-et kereső ötször(!!!) annyi adót fizet, mint a 100.000-et kereső. Ez az arányos. Mindenkinek megvan a lehetősége tanulni, másik állást keresni, stb. Senki nincs arra ítélve, hogy csak minimálbért kereshet. De ha azt választja, akkor ne mások pénzéből akarjon megélni.
Rengeteg ismerősöm volt annó, aki röhögött, hogy én még mindig iskolába járok 24 évesen, ők meg már évek óta dolgoznak, van pénzük nyaralni menni, van már valami szakadt ladájuk is, nekem meg nem volt semmim. Most meg már nem röhögnek, mert még mindig ugyanaz a szakadt ladájuk van és nyaralni se járnak már, ellentétben velem. Igazságos lenne, ha az én pénzemből őket segítenék? Rohadtul nem.
Te valami felhőben élsz és láthatóan azt akarod elérni, hogy a többet keresők pénzét osszák szét a keveset keresők között és mindenki ugyanannyit vigyen haza, akármennyi is a bruttó bére. Ez a legnagyobb idiótaság, amit mostanában hallottam. -
Khelben
nagyúr
válasz Rickazoid #95 üzenetére
Én nem érzem semmilyen kötelezettségnek, hogy arányaiban többet adózzak, mint bárki más. A társadalmi problémákat pedig nem azokon kell leverni, akik kicsit többre vitték. Persze a magyar mentalitás része ez is, ne azon dolgozzunk, hogy kinn legyünk a szarból, hanem húzzuk vissza azt is, aki kicsit kilábalt belőle.
-
Khelben
nagyúr
válasz Rickazoid #100 üzenetére
Aki ma kilábalna a szarból, az taszítja még mélyebbre azokat, akiket ki kéne segíteni.
Magyarázd el nekem, hogy egy minimálbéren élőnek mitől lesz rosszabb az, ha én 500ezres fizetést kapok az egyébként nyereséges, adót fizető cégemtől? És miért lesz jobb neki, ha csak 200ezret keresek? Sokkal rosszabb lesz neki, mert kevesebb adót fogok fizetni.
Igen, felelős vagyok a társadalomért, ezért fizetek adót, amit aztán az állam elkölt többek között az elesettekre meg a szegényekre. És kétszer annyi adót fizetek, mint aki feleannyit keres. Így igazságos. Az állam hibás működését meg ne rajtam kérd számon.
#106: ez hogy jön ide? Ki mondott olyat, hogy nincs szükség ezekre? Miről beszélsz??
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz Dr. Akula #101 üzenetére
Mivan? Hogy jön ide a privatizáció meg a burzsujok? Tisztességes, adózó emberekről beszéltem, akik többet keresnek, mint az átlag. Szó nem volt tolvajokról meg csalókról.
#108: egy kis közgazdaságtant olvasgass, mert nettó hülyeség, amit leírtál. Szerinted a drágább autót ki rakja össze? Az nem kap érte fizetést?
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz #51736960 #111 üzenetére
Egyáltalán nem oldaná meg, nyugaton is ugyanúgy jelen vannak ezek a problémák, és ugyanolyan tragédiaként éli meg a svéd az opel corsát, mint a magyar a parizert. Mint ahogy egy szomáliai sem érti meg, hogy nálunk mi a rosseb baja van a minimálbéreseknek és bármikor bármelyikkel szívesen cserélne.
-
Khelben
nagyúr
válasz Rickazoid #129 üzenetére
Oltári nagy marhaságokat beszélsz.
A témában nem volt szó gazdagokról, luxuscikkekről. Olyan emberekről volt szó, akik az átlagnál (ami jelenleg bruttó 200k) jobban keresnek. Ezek az emberek ugyanazt veszik meg a tescoban meg a többi boltban, mint a minimálbéres, tehát a pénzük is ugyanoda megy. Ebből a szempontból tök mindegy, hogy valaki parizert vagy szalámit vesz, a pénze ugyanoda kerül.
Szóval miről is beszélsz? -
Khelben
nagyúr
válasz remington2 #180 üzenetére
Kezeltesd magad.
neked az lenne az ideális, ha adót se kellene fizetni.
Ezt hol olvastad? Fizetek adót, ezek szerint jóval többet, mint te."Remélem, akkor majd visszafelé menőleg kivasalják belőletek a be nem fizetett pénzt."
Ehhez külön gratulálok, ritkán látni az irigységnek és a rosszindulatnak ilyen tömény megnyilvánulását.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest