Új hozzászólás Aktív témák

  • Skynet258

    veterán

    válasz bzoley #8827 üzenetére

    "Szóval kb. egy alkalmazásban megadom, hogy ha találkozik pl. x tag-gel, akkor y feladat(okat) hajtson végre. Matrica ok, éjjeli szekrény, autó, etc. Ezek alapján úgy tűnik, nem is kell programozhatónak lenniük. De ha azok, akkor az miért jobb?"

    Szerintem még mindig nem érted ezt teljesen. ;) Adott egy NFC Tag, x memóriával. Amíg ez a memória tart, addig bármit rá lehet vinni. Lehet az parancs (kapcsold ki a Wi-Fi-t, indítsd el a rádiót, satöbbi), de lehet adat is.
    Például amit én árulok, azt úgy tesztelem, hogy megadom neki az oldalam url címét, tehát ha hozzáérinted a telefonodhoz/tabletedhez, akkor megnyitja magától a böngésző az oldalamat.
    De lehet például egy baromi modern névjegykártya is; ráprogramozom a nevem, címem, elérhetőségeim... és aztán egy sajtótalálkozó vagy bármi egyén alkalmával (azért mondom ezt, mert egy baráti vacsoránál még nem biztos, hogy másoknál NFC képes cucc lesz :D ) a kis kártyámat odatolom az embernek, aki beolvassa, a készüléke megkapja az adatokat, és tudja is, hogy miket kapott, így el is lehet menteni a kontaktlistába. Nem kellett diktálnom, nem kellett pötyögnie.
    Ez is egy felhasználási forma pl.

    Tehát de, programozhatónak kell lenniük, de van például a Sony féle Tag, ami nem az (mondjuk feltörni fel lehet azt is, hogy programozható legyen, de ez más kérdés). Ott a piros indítja az autóban a GPS-t, a fekete meg mittomén mit csinál. Azok fix parancsok.

    De az üres NFC Tag-eket te magad programozod fel, hogy mit csináljon (és persze ugyanúgy lehet törölni is, majd mást programozni rá, nagyjából 100.000 alkalommal), így de, programozhatónak kell lennie. :K

    Az NFC taget nem használhatod fizetásre, mert nincs mögötte egy szoftver - csak adatot tartalmaz, amikor pedig fizetsz, akkor szoftveres háttér is kell (Nexus 7 vagy bármi más telefon / tablet, amiben van NFC modul).

    Mint mondtam, nem mindenkinek kötelező ez a dolog, mert eddig is elvoltunk nélküle - én személy szerint viszont techbuzi vagyok, és minden ilyen baromság érdekel, és ki kell próbálnom. :DDD

    https://geekpulse.hu

Új hozzászólás Aktív témák