Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz r3dsnake #20917 üzenetére

    Több dologgal is egyetértek, több dologgal viszont nem.

    Amivel nem:

    "A Sonynak nem hiszem, hogy jót tenne egy új generáció. Vagy nagyon húzós címekkel kéne kidobni, minimum fullhd felbontással."

    Szerintem meg nagyonis. Legjobb példa erre az iPhone. Igazából az újradesign-oláson és az erősebb hardveren kívül nem hoz soha egetrengető változást a korábbi modellhez képest, mégis milliók ugornak rá, mert jelenség, újdonság. Egy új PS egy iPhone árának felébe/kétharmadába ha kerülne, sokat mondanék. Mimimum fullHD felbontással? Nem, csak simán fullHD felbontással, nem kell nagyobb! Egyrészt ennél nagyobb nem kell, mert egy jó darabig ezt a TV-gyártók sem lépik még túl (4k még elég messze van), másrészt meg ezen a szinten a mai erőforrásokkal már nem ügy renderelni.
    Az már teljesen más kérdés, hogy milyen húzócímeket adnak mellé, de szerintem lenne 1-2 ilyen: ha a Naughty Dog-nak adnak egy tápos PS4 prototípust, szerintem nagyokat pislognál, hogy milyen húzócímet raknának össze. Nem beszélve arról, hogy ha architektúrában közel fog állni a PC-hez, akkor nem lesz ügy a hardver programozók általi jó kihasználása sem. Attól nem feltétlen lesz könnyebben törhető egyébként, hogy PC-közelibb lesz, PC-n is voltak évekig feltörhetetlen címek, ez csak algoritmus kérdése.

    "Nem lesz akkora újdonság a PS4 szerintem, mint amilyennek várjátok."

    Én semmi különösebb újdonságot nem várok tőle, csak annyit, hogy (ha majd akkor megjelenik, akkor) hozza a 2012-es top szintet (vagy picit mutasson jövőbe) hardveresen és ne tudjon többet, mint amennyit a PS3 tudásának ígértek és végül nem valósult meg, illetve azon felül még tudja azt, amit jelenleg a PS3-tól várnak a felhasználói, de nem kapnak meg. Ezek igazán nem nagy dolgok, simán megoldható mind. Ha mindez így összeállna, én tuti vevő lennék a PS4-re. A funkciók letiltásának kérdése persze - ahogy írod is - továbbra is nyitott, ha erről nem szokik le a Sony, akkor lesheti, hogy mikor invesztálok a gépébe. Ez szerintem is szült egy alapvető bizalmatlanságot.

    "Meg egyébként is, amikor kijött a PS3, elég sok idő kellett, hogy leváltsa a PS2-t (még játékok is sokáig jöttek ki rá.)"

    Ez szerintem nem igaz. Épp hogy elég gyorsan begyűrűzött a PS3. A PS2-re meg mai napig vannak megjelenések és csomó user oda sem adná semmiért a gépet - mivel elsődlegesen érzelmileg kötődik hozzá, pont a gép fénykorából származó sok kellemes emlék miatt. Én is kötődök a 20 évvel ezelőtti C64-emhez érzelmileg, hiába 200x160 pixeles a felbontása és 16 szín tud csak, mégsem ezt kötöm a plazmára, mert már a telefonom is futtatja az emut.

    Én pont a CFW-től nem várnék hatalmas csodákat, persze nyilván lesznek majd agyomoddolt gépek, aztán ki tudja, mire lesznek jók, mennyire lesznek stabilak.

    "Elvégre akik eddig is megvették a játékokat (köztük én is), azok továbbra is meg fogják."

    Ezzel aztán végképp nem értek egyet, szerintem nagyon megcsappan az eladások száma és pont a sok elégedetlen/meg nem hallgatott user lesz az, aki így fog keresztbe tenni a Sony-nak, a külföldi fórumokon már most mennek a kárörvendő kommentek.

    A többivel egyébként egyetértek!

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák