Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Soak #10433 üzenetére

    "Na most, ha valaki nézi ezt a nagy képet akkor szeretném ha tudná linkelni is, nem direkt linkként - fehér háttéren a kép-, hanem a konkrét oldalt amin van, mindenestől."
    Hát ez azért necces, mert ha bekerülnek újabb képek az adatbázisba, vagy törölsz párat a régiek közül, akkor teljesen megváltozik a sorrend, tehát mondjuk ami addig az 1. oldalon volt, pl. 20 újabb kép után a 2. oldalra tolódik.
    Az még esetleg kerülő megoldás lehet, hogy $_GET paraméterként megadod a photo_id-t és még egy egyéb paramétert is, ami jelzi, hogy galériaszerűen akarod megjeleníteni, tehát legyen előtte és utána is kép, vagy csak utána, stb... ekkor adatbázisból ennek megfelelően kérdezed le az eredményeket, hogy mindenképp köztük legyen a megadott photo_id-val jelölt kép is.
    Az előző-következő nyilak kezelése meg nem olyan nehéz, de ahogy elnéztem, ez nálad kezelve is van valahogy a $pagination->has_previous_page() és $pagination->has_next_page() metódusokkal.
    De egyébként ha az adott képet nagyban meg lehet nézni, tehát az van a "középpontban" akkor most hirtelen nem világos számomra, miért nem jó az, hogy a photo_id szerint direkt linkeled be, és akkor attól még felajánlhatod az előző-következő képeket, és lekezeled azt az esetet is, ha azóta a képet törölték: ha ez a helyzet, akkor pl. megjeleníted a teljes galériát (esetleg jelezheted azt is, hogy azóta az adott képet törölték), vagy hasonló.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák