Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Mi lenne a legegyszerűbb/szebb megoldás arra, hogy okostelefonról elérjek gagyi okoseszközöket, mint pl. légkondicionáló, RGB-LED falilámpa, stb, amik csak archaikus WiFi szabványokat támogatnak (pl. erősen limitált hosszúságú jelszót), ezért nem akarom őket úgy felengedni a meglévő helyi hálóra, hogy mást is elérnek (hogy még a szomszéd kisgyerek is feltörje a jelszót egy Kali-s okostelefonnal és elkezdjen TickTok videókat megnyitni a TV-men)?

    Leporoltam egy régi TP-Link WDR4300-at és raktam rá friss OpenWRT-t.
    A házi szerveren (ami a WAN router és DHCP szerver) Gentoo fut és van rajta egy kvázi-szabad LAN port.

    Gondolom onnan indulnék, hogy létrehozok egy VLAN-t az "új" router-nek, aztán beállítok rajta egy 2.4GHz WiFi-t, amire még a trabantrádió is tud csatlakozni, aztán...?
    Hogy NAT-olok és/vagy tűzfalazok úgy a VLAN és LAN közt, hogy a telefonon lévő faék alkalmazás látja a légkondit, de mást nem?

    Vagy ez spéci/bonyolult dolgok nélkül nem is működik úgy, hogy nem lépek át átmenetileg a telefonnal a dínók router-ére?
    Vagy hogy szokott ez működni? Interneten át is elérhetők ezek, és akkor elég WAN-ra NAT-olni a dínóVLAN-t, a telefont a meglévő LAN-on hagyni, és "körbejárják a Földet" az adatcsomagok telefon és légkondi közt?

    A fent említett okok miatt nincs ezzel tapasztalatom, hogy mit csinálnak ezek a WiFi-vel.

    Szer.: Oh, mondjuk ha switch-en nem is megy keresztül, akkor VLAN sem kell, csak egy külön dínóLAN.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák