Új hozzászólás Aktív témák

  • Yodamest

    addikt

    Sziasztok, nagy gondban vagyok kérnék egy kis helpet:

    Átrakattam tegnap a digis routeremet bridge módba, hogy tudjam használni az otthoni asus n18u-t. Elvileg tök egyszerű, az asus WAN portjára megy rá a digi router 1-es LAN portja és működnie kellene, viszont egyszerűen nem bírtam működésre bírni, egész este ezzel szórakoztam... IP beállítások minden defaulton automatán vannak, dhcp engedélyezve van, áramtalanítás megtörtént stb. A win 10 jelzi, hogy látja a hálózatot magát, viszont internet elérés nincsen. Ha az asus router elérési címére felmegyek 192.168.1.1 vagy kidobja, hogy hálózati kábel nincs bedugva, vagy jelszót és felhasználónevet kér, de semmit, tényleg semmit nem fogad el, se az admin admint, se bármelyik digiset.

    Elkezdtünk ötletelni a dologról, szerintetek az lehetséges, hogy a 192.168.1.1 címen bekavarodik a rendszer és a bridget éri el valamiért nem pedig az asus routert? Egyet nem próbáltam csak, hogy modem és digi bridge nélkül szimplán rádugni a gépre az asus routert önmagában és úgy megpróbálni felmenni az ip címére, hátha úgy feljönne a konfigurációs oldala, ahol már mondjuk megtudnám adni a digis bejelentkező adataimat. Szóval össze akadhatott a bridge üzemmódban működő digi routerrel-vel?

    Vagy a másik, hogy nem sima patch kábel, hanem keresztkábel kell ilyenkor, ami nem volt otthon, de kétlem hogy az kellene bridge és router összekötéséhez.

    Szerintetek?

Új hozzászólás Aktív témák