Új hozzászólás Aktív témák

  • Macisajt3

    tag

    válasz rekop #43822 üzenetére

    MaCS_70 és rekop, köszi mindkettőtöknek az észrevételeket. :)

    A cél a folyamatos stabil hálózat lesz, ezért nem fontos az 5Ghz. 150m a legközelebbi szomszéd minden irányba, így a 2,4Ghz nem igazán telített, ha sebesség kell, akkor úgyis vezetékesen lesz használva minden. De nem vetem el a dual band AP-ket, még átböngészem milyenek vannak.

    Átfutottam a cikket, szerintem nekem nem kell különösebben menedzselhető switch, egy egyszerűbb is elég. Ahogy összeszámoltam 10 eszköz menne a switchbe + 2-3AP. Ezért gondoltam egy 16-osra, akkor még marad pár üres helyem is. Gondolkozom azon is, hogy POE képes switchet kéne venni, és az AP-kat azon keresztül táplálni. AP POE táplálásról mik a tapasztalataitok? Ha egy 16 portos switch 8 portja POE képes, akkor arra a 8-ra csak POE-s eszközt köthetek vagy "simát" is? (Pl: TL-SG1016PE) Erre vonatkozóan még nem találtam egyértelmű infót.

    500-as netnél nagyobb UPC-nél egyelőre nem opció, szerintem a közeljövőben nem is lesz (3ezer fős település, ráadásul a falu legszéle). Ehhez jön még, hogy elég speckó a szerződésünk, 100 évre be van betonozva ez a csomag :D Úgy gondolom, hogy hosszú távon elegendő gigabittel terveznem, afölötti sebesség nem lesz használva. Vezetékekről van esetleg valamilyen teszt/cikk/gyakorlati tapasztalat arra vonatkozóan, hogy melyik kábelek(márkák) normális minőségűek? Ahogy nézegettem elég nagy a szórás adott kategórián belül is.
    Illetve milyen fali kábelt érdemes használni? UTP? FTP? S/UTP?

Új hozzászólás Aktív témák