Új hozzászólás Aktív témák

  • VinoRosso

    veterán

    Sziasztok !

    Van egy helyi hálózat kábeles modemmel routerrel. Modem cserélve lett, a régi modemmel tökélketesen működött a router, a mostanival valami gondja van. Konfigurálásnál csak annyit ír ki, hogy obtainin network parameters, és a végtelenségig várva sem történik semmi, nem jönnek át a modemtől a hálózat paraméterei. Ki-be kapcsolgatás (se modem se router), resetlés sem segít, egyetlen esetben kap címeket a router, ha újra bekapcsolom a modemet akkor a modem újraindulásakor megjönnek a paraméterek, csakhogy nagy bullshit az egész, és DNS címek sincsenek.
    router nélkül csak modemmel van net, ha az itt kapott paramétereket statikus IP-vel manuálisan beállítom a routerbe, akkor sincs net a routeren keresztül. A kébelek tesztelve lettek, jók. A hibaelhárító minden esetben ugyanazt az üzenetet adja: a modemmel van gond szerinte, kapcsolgassam ki-be.

    A router egy TP-link a modem meg CBN. Mi lehet a gond ? Lehet hogy valami inkompatiblitás van a két eszköz között, vagy hogy a modem új, a router meg régi és a firmware nem ismeri a modemet ? Vagy lehet, hogy a szolgáltató trükközik a modemmel, hogy ne lehessen megosztani a netet ?

Új hozzászólás Aktív témák