Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz .:Koska:. #25236 üzenetére

    Kimondottan Opera Mailt sosem telepítettem, de amíg Opera 12 alatt két mappába került a levelezés, az egyik fele a %APPDATA%, a másik fele a %LOCALAPPDATA% alá (számomra teljesen hasraütésszerű logikát használva). Mindkét helyről másold át a teljes mappát, úgy a biztos.

    t72killer: úgy, hogy kikapcsolod a turbót. Nem kerüli meg a blokkolást, mert nálad egyetlen címfeloldás sem történik: átadja az Opera Turbo szerverének, hogy kellene ez az oldal. A szerver ott betölti azt az összes beágyazott elemével együtt (azaz nála történik meg a névfeloldás), összecsomagolja, és egyetlen blobként érkezik meg hozzád. Vagyis az Opera szerverén kellene bővítened a hosts fájl alapú blokkolást, ami nyilvánvalóan nem fog sikerülni. Marad az extension alapú reklámszűrés.

    Látom a régi urlfilter.ini sehol...
    Igen, az a múlté, de támogatják a declarativeWebRequest API-t, amivel ugyanez (sőt több is) létrehozható, csak mivel az Chrome-ban hosszú ideje béta, ezért a fejlesztők nem mozdultak rá. Ezzel az API-val olyan bővítmények hozhatóak létre, amelyekkel a blokkolást natív kód végzi egy előre felvitt szabályrendszer alapján (mint az urlfilter.ini esetében), és nem aktívan futó Javascript kód (mint most az összes adblockernél).

    zolikaDB: nálam is tökéletes a megjelenítés. A tippem az lett volna, hogy az oldal olyan betűtípust használ, amely nem tartalmazza a latin2 kódlap extráit, amely a magyar nyelv esetében az ő és ű karakterek hiányát jelenti, ilyenkor két lehetősége van egy böngészőnek:
    1. fallback adott betűtípuscsalád más tagjára (ezt csinálja az Opera)
    2. megpróbál okos lenni, és az ő-t összerakja az o és a Hungarumlaut párosításából, azaz o + ◌̋ = ő, de ehhez az kell, hogy a betűtípusban a kombináláshoz szükséges karakter benne legyen

    A hírfolyamban a problémás bekezdésre a font-family: helvetica, arial, sans-serif; szabály vonatkozik, szóval lehet, hogy nálad van a rendszerben olyan helvetica nevű betűtípus telepítve, amely nem tartalmazza ezeket a karaktereket. Ezt úgy tudod megnézni, hogy
    1, jobb klikk a problémás szövegblokkon > Elem vizsgálata
    2. megjelenik jobb oldalt a Web Inspector, ott ahol a Styles fül tartalma a lényeges
    3. ott lefelé görgetve megkeresed az első helyet, amelyik a font-family stílust módosítja (könnyű lesz megtalálni, mert egy rettenetesen hosszú szabály része lesz)
    4. a helvetica, arial, sans-serif; részre kattintasz és törlöd a helvetica szót, majd Enter
    5. ha megjavult az ékezet, akkor tényleg a helvetica fonttal van problémád

    Sk8erPeter: Van arra terv, hogy a vissza nyílra kattintás végre működjön Ctrl+bal egérklikkre is (hogy az előző lap új fülön nyíljon meg, ez működik Chrome-nál), és ne csak az egér középső klikkjére?
    Az ilyen típusú konfigurálhatóságot érintő kérdésekben konzekvensek az elmúlt két évben, a válasz mindig nem ...

    Nincs véletlenül bekapcsolva a beállítások között a plug-ins részen a Click to play opció?
    Nem tudom, hogy csak nálam rettenetesen bugos a Click to play opció, vagy másnál is, de bizonyos uptime után nem működik az opció, hiába kattintok, semmi sem történik. Ezért már másodperc könyéki szintidővel megy a Ctrl+F12 cli Tab fel Ctrl+Tab billentyűkombináció ...

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák