Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Tuco78 #13230 üzenetére

    "Többször is kérdeztem de eddig nem kaptam itt érdemleges választ!" Elsősorban, mert nem jól kérdeztél, ugyanis többek között éppen azért van egy praktikus témaösszefoglalója a topiknak, hogy a tanácskérők annak az értelmében, annak a filozófiája mentén kérdezzenek, te pedig nem azt tetted, ez a kisebb baj, de mivel nagyon sokan vannak hasonlók, ez hosszútávon fárasztó, és telítődnek a segítőkészebb fórumtársak is. Ugorgyunk.

    Szándékosan próbáltam jelezni, hogy az 570-hez, 590-hez kis eséllyel kaphatsz itt és most véleményt, mert a jelek szerint alig ismeri a mostanában itt fórumozók közül valaki, régebben is nagyon ritkán került szóba, de a jelek szerint például Bodz közbeszólt, hogy őneki van véleménye róla - talán részletezi is. Én csak a HD555-öt ismerem a három közül, szerintem bőven megér 15ezret egy hibátlan állapotú példány, sokan szeretik, sokan kevésbé. A hangképét le tudod szűrni a korábbi véleményekből (én is írtam már róla), amely vélemények persze ezügyben is ellentmondóak egymással, tehát nem csak abban vitatkoznak az emberek, hogy mennyi pénzt ér meg, hanem abban is, hogy egyáltalán hogyan szól, de ez az ellentmondásosság is jó tapasztalat lehet egy "kezdő" számára.

    A számozás ugyebár néha változik az időben, itt is erről van szó, az 570 és az 590 egy régebbi számozási logika szerint működik, mint az 555, tehát a két számozásnak nincs köze egymáshoz, nem összehasonlítható. Mindazonáltal az 570, 590 korosztálya óta sokat fejlődött az alap- és középkategóriás fejhallgatók hangja és ár-érték aránya, ezért is olcsóbbodtak meg annyira a régiek, kivéve a gyűjtői darabokat. No és a fejhallgatók zöme nem örök darab, a kevésbé tartósaknak megromlanak az anyagaik előbb-utóbb, és az 570. 590 esetében már évtizedekről beszélünk, ami számíthat.

    Okos dolog használtat vásárolni, mi is azt szoktuk javasolni, persze így kicsit több szerencse kell, hogy kifogástalan állapotúhoz jusson az ember, egy kicsit nagyobb így a kockázat.

    A HD570 valóban kissé hihetetlen 5ezerért, lásd a kockázatokról írottakat fentebb.

    A részedről sejthetően rendelkezésre álló árkereten belül vannak az általad említetteknél egyértelműbben elismert típusok is, például a mostanában itt népszerűek közül: Shure SRH-440, Creative Aurvana Live!, Beyer DT235, Beyer DTX710, Beyer DTX910, Audio-Technica M30/M40, Beyer DT440, AKG K530..., én hozzáajánlom a vitatottabb Marshall Major-t is, ezek jelentős különbségeket mutatnak a hangkarakterük és a konstrukciójuk tekintetében, sokat olvasgathatsz róluk a topik első és második részében, ha rájuk keresel. És lehetőleg hallgatózz meg minél több fejhallgatót a megfelelő helyeken, hogy megtapasztald milyenek vannak, és milyeneket szeretsz. És akkor még ott van a témaösszefoglalóban egy-két tudnivaló és további választékkínálat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák