Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddict

    senior tag

    válasz kali #9947 üzenetére

    Fogalmam sincs, hogy hogy mérnek (és kétségtelen vannak kilengések), de furcsa mód a maximum (egy kivételtől eltekintve) nem ment 100 Mbps felé.

    A 130Mbps az a fizikai sebesség 20 MHz sávszél esetén. És én még a 40 Mhz-es chart-ot linkeltem (ahol a fizikia sebesség nagyobb). Ha megnézed a 20 MHz-es chart-ot (csak a 40 Mhz-es van jelezve a 20 nem), ott a maximum sem megy 80 Mbps felé.

    Röviden: A táblázat amit korábban illusztrációs célzattal betettem elég jól mutatja mit lehet elvárni.

    Az pedig kb 80 Mbps és az, hogy 20 MHz vagy 40 a sávszél alig változtat valamit (OK, a 40 Mhz-es sávszél egy kicsit többet hoz, de nem drasztikusan).

    Szóval ezeket a 130 meg 300 Mbps-eket bátran el lehet felejteni egy konkrét eszköz csatlakozása esetén (és nagyjából mindegy melyik routerről beszélünk).

    A fizikai (marketinges) sebesség nem a ténylegesen elérhető. A fizikai szó a hálózat egy rétegére utal, nem arra, hogy ez lenne a hasznos sávszélesség. Ahhoz nem sok köze van.

    ### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

Új hozzászólás Aktív témák