Új hozzászólás Aktív témák

  • scansat

    tag

    válasz Aprósólyom #92417 üzenetére

    Ezt remélem nem gondoltad komolyan. :D :C
    Normális esetben (sok hálózati eszközt tartalmazó, és folyamatosan bővülő LAN eszköztár esetén) szétfurkálhatod a házat és megy a millió kábel a nappaliból mindenhova...kültéri kameráknak, kaputelefon,...vagy, telerakhatod a házad WiFi AP-kkel és ha szerencséd van még a fogtöméseden is jön a net....míg a szomszéd is ugyanezt nem teszi. Mert ha 2 szomszédod ugyanezt teszi lesz olyan katyvasz, hogy a térerő az egekben lesz, de sebesség egyre kevesebb! Pár éve ugyanezt az utat járták a Warez Pistikék az Open Source firmware-es (2,4GHz) routereikkel mert lusták voltak kábelezni. A vége az volt hogy a tuningolt, egymást "túlharsogni" akaró routerek csináltak akkora zajt a 2,4GHz-es sávban, hogy helyenként élhetetlen lett. A fórumok meg megteltek panaszkodókkal, hogy a térerő az egekben, de sebesség egyre kevesebb.
    -Padláson Vateráról használt Rack szekrény ahogy illik. Benne AliExpress-ről rendelt Cat7 Patch panel amire szépen kötögetheted a bővülő eszköztárak ma már 10G kábeleit. Szolgáltatói modem, és egy normális Mikrotik router 10-24 kimenettel. Ha meg kell Wifi, mehet a mennyezetre és csak fel kell fúrni a padlásra a LAN kábelt.
    És igen, van ahol már optika megy be de van ahol még koax...és a villámvédelem is jobb helyeken a padláson van megoldva, s nem beeresztve a nappaliig koaxon.
    Na, de kinek a pap...kinek a papné. Láttam én már nem kevés házat ahol a villamos elosztószekrény is a nappaliban volt. :N

Új hozzászólás Aktív témák