Új hozzászólás Aktív témák

  • Aprósólyom

    addikt

    Tanácsot kérnék tapasztaltaktól:
    Docsis gateway (Arris TG2482) wifijéhez csatlakoztam eddig.
    Viszont, kipróbáltam bridge módban és betettem egy TP-Link C6 AC1200 (V 2.0)-r routernek. A problémám, hogy a jobb térerő ellenére is (és sebesség tesztek tanúsága szerint is abszolút jó link sebesség mellett), wifi-n keresztül rosszabb volt játékok alatt a ping és a jitter is magas volt, mint mikor csak az Arris gateway wifijét használtam. Vezetéken keresztül kijön a TP-Link jobb teljesítménye, csak wifin rosszabb. (Ugyan az Arris specifikációjából azt feltételezem, hogy komoly wireless hardver van a gatewayben, de hogy a TP-Link érezhetően gyengébben muzsikáljon már egy 100-as nettel, miközben a teszt erejéig csak egyedül én, 1 kliensként csatlakoztam a routhez.... kicsit kiábrándító.... Jah, és interferenciára sem igazán lehet fogni, a kertvárosi alacsony EM zaj miatt...)
    Van javaslatotok olyan routerre, aminek a WLAN-WAN közötti teljesítménye jobb a TP-Link C6 AC1200 V2.0 képest? De, nem AC2400 vagy AX3000-re gondolok példának okáért. A netünk csak 100mbit és nem is kell több. Amire gondolok: jobb wireless NIC és/vagy combosabb központi SOC, hogy késedelem és torlódás nélkül jöjjenek menjenek a csomagok.
    Ugyanis itt feltételezem a rendszer gyengeségét, lévén, hogy a Tp-Link router & Arris bridge mód LAN-WAN teljesítmény jobbnak tűnik a szimpla Arris gateway felálláshoz képest.
    Ui.: vagy user error. De szkeptikus vagyok, mert minden beállítást kétszer is ellenőriztem, mert nem akartam elhinni a tapasztaltakat... 1 órán belül vissza is állítottam mindent a régiben.

    Jevons paradox

Új hozzászólás Aktív témák