Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    Sziasztok!

    Már korábban felmerült pár kérdésem de most bővíteném őket.
    Ha a wifi hatótávot nézzük akkor van olyan modell az ajánlottak közül ami érezhetően jobb mint a többi? (AX55-56-58 és AX20-50-73-ban gondolkodtam)
    Két helyre keresnék routereket vagy router+jelerősítőt de egyik helyen sem igazán megoldható a kábeles összeköttetés a 2. AP-hez.

    1. Az egyik lakás, 90nm, és bár kb. a közepén van a router, az egyik irányba 2-3 fal (de lehet, hogy egy sarok is) belelóg légvonalban a kliens-router közé.
    Ezt igyekszem majd kicsit áthelyezni, talán 1-1.5 falig le lehet vinni (1 fal + egy másik fal amin viszont jó eséllyel épp a szobaajtó a jel utjába esne legalább félig.)
    Szóval fizikailag is próbálom megoldani de jó lenne ha wifiben esetleg erősebb cucc lenne.

    Most egy N56U-t használok AC-sítve padavan fw-vel. Ez külső antenna nélküli, talán ennél lehetnek jobb "sünik" :)

    A b. verzió pedig egy második AP/extender lenne ha a fenti nem elég. Ha wifin lóg és nem kábeles backhaul akkor van bármi előnye az Asusnak a TP-linkhez képest?

    160MHz-es notijaim vannak így az elférne de nem létszükséglet. Asusból csak 58U-tól felfelé tudja, TP-linknél ez olcsóbban kijönne.
    Mellette 2-3db AX telefon és tablet de a noti-telefon-tabletből csak 1-2 van egyszerre használatban és csak lightos netezésre, munkára. Még videózás vagy hasonló se nagyon van ami kicsit nagyobb terhelést adna.
    500-as Vodafone net, desktop gép, NAS, torrent stb... kábelen van.

    2. Családi ház
    Itt is kb. középen van a router, terv szerint a kert felöli fal mellé kéne még egy AP, hogy a kert egy részét lefedje. Wifivel pl. ablakba rakva jó lehetne gondolom.
    AC-s eszköz van 2-3db. PC, letöltés, filmnézés itt is kábelen van csak. Ettől függetlenül vmi minimál, árban nem drágább AX-es-re gondoltam AX10/20 pl.

    Wifi-s backhaul csak akkor van normálisan szeparálva ha van rá külön sáv/antenna, ugye? Vagy ez ilyenkor hogy működik ha nincs, akkor is segít ha pl. 4x4 2x2 helyett? (Elvben kéne neki, hiszen akkor gyk. ugyanott szolgál ki mindent, legyen az végponti eszköz vagy vmi köztes...).

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák