Új hozzászólás Aktív témák

  • kodmen

    tag

    válasz BB9000 #91405 üzenetére

    Értem. A normál eszközökből tényleg nem kell mind. A POE eszközök száma még kérdéses. Egyelőre csak kb 5 kamera lesz, de tervben van, hogy egy elektromos radiátorszelep működtető (aktuátor) és a vezérlő mikrokontroller is így lenne hálózatra és tápra kötve. Azokból kell vagy 15. Mivel azonban DIY projekt, és kísérletezek a Zigbee-vel is, jelenleg a megvalósulás és annak időtávja kérdéses. Éppenséggel későbbi bővítés is reális.

    Az alhálók leválasztását hogy tudom megtenni? A routerben? Egy port menne a switch-hez, és erre mennének az AP-k, így meg van a belső háló. Egy másik switch-re menne másik port, ami nem megy a netre, ez lenne a második alháló. Így viszont az AP-ket nem tudom használni az IOT eszközökre, külön AP-t kell a második alhálóra. Vagy a switch-ben választható szét a két alhálózat? Az AP-k hogy tudnak 2-3 féle WiFi-t (2 alháló, egyik 5 és 2,4 GHz) sugározni? A Router technikai adataiból arra tudok következtetni, hogy 3-3 vendég WiFi-t (vagy csak vendéghálózat szabályt? "Maximum Guest Network rule : 2.4GHz x3, 5GHz x3" ) lehet sugározni, remélhetőleg ezeknél szabályozható az internet / belső háló elérés, ha pedig ezt a mesh is átveszi, akkor dombon a tanya! :C

    Remélem nem vagyok túl szőrszálhasogató, próbálom megérteni, hogy meg is feleljen a kívánalmaknak, és be is tudjam üzemelni.

Új hozzászólás Aktív témák