Új hozzászólás Aktív témák

  • woodworm

    veterán

    válasz #19482368 #62719 üzenetére

    Szerintem te vagy tévedésben.
    A gyárilag támogatott open source fw-k esetén sem arról van szó, hogy azzal érkeznek a készülékek és a gyár közvetlen támogatást nyújt a felhasználó felé. Elsősorban azt tudom elképzelni, hogy hardverspecifikus kódot tesz nyílt forrásúvá vagy nyújt segítséget a fejlesztéséhez, hacsak nem eleve abból dolgoznak ők is, és valószínűleg tesztkészülékeket kapnak a fejlesztők a munkához.
    A végeredményt azonban a fejlesztői oldalról lehet letölteni, ugyanúgy, mint a gyárilag nem támogatott készülékek esetén és a frissítés is onnan érkezik. Tehát nincs egy készülék, egy fw, és x ideig támogatás, az a gyári fw-re értendő.
    A linksys esetén bár ott az open source ready embléma, de az apró betűben már a többi gyártó mellé sorol és saját felelősséget emleget és garanciavesztést.

    Az ismertebb routerek esetén egyedül a xiaomiról tudom, hogy openwrt-t használ saját guival. De ők sem vesznek át mindent, pl az igmp támogatás hiányzik, pedig kulcsra készen elérhető. Lecserélik a wifi és fájlrendszer drivereket, a hwnat támogatás miatt valószínűleg a tűzfal is limitált és nincs csomagtámogatás (ott hever kihasználatlanul 100MB tárterület).

Új hozzászólás Aktív témák