Új hozzászólás Aktív témák

  • Ájvé

    veterán

    Üdvözletem a topik lakóknak,
    projektor vásárlására vetemednék, házi mozizás (mobil, vagyis ezért akarok projektort mert könnyebb mobilizálni mint egy TV-t meg mondjuk dupla, tripla képet is ki lehet hozni egy TV-hez képest azonos áron).
    Első kérdésem, 4K vagy FHD? Szóval elég az utóbbi, vagy érdemes 4K-ra beruházni. Ezt leginkább a mostani trendek miatt kérdezem, 4K-ról azt mondják kimászik képből annyira jó (van is egy LG reklám ahol ilyen TV-vel szivatják a kamu állásinterjúsokat, persze lehet csak reklám, de kérdezném mennyivel éri meg jobban a 4K). Ezzel felmerül a kérdés, hogy akkor mindent 4K-ban érdemes nézni rajta, mivel a kép megjelenítés ilyen felbontásban lesz kifogástalan és mondjuk alacsonyabb felbontásban a megjelenítés jóval rosszabb lesz (mondjuk 4K-s projektoron FHD-s film), vagyis azt hallottam jóval gyengébb a megjelenítés a natív felbontás alatt. Mert akkor lehet nem érdemes 4K-at venni, mivel iszonyat helyet foglal illetve nem is minden van 4K-ban, még FHD-ban azért gyakorlatilag minden. Mondjuk 3x annyiba kerül mint a FHD-s, így azért kicsit húzós.
    Amúgy igen jó áron beszerezhető az Acer H6519ABD (379€) ezért is kérdezném, ez pont beleférne most még. Egyébként egy Optoma HD144X-et néztem eredetileg, de az Acer ezen az áron sokkal jobb vételnek tűnik.
    Egyébként egy FHD-s plazma TV-m volt eddig, jó lenne ha hasonló minőséget elérné, persze tudom teljesen más projektor, brutális nagy képet tud megjeleníteni, ami a 42"-hoz képest biztos nagy élmény lesz, viszont nagyon szép képe volt a plazmámnak (THX minősítés), kontraszt számomra kérdéses, tudom sötét szoba kell a projektorhoz, de plazmához is ajánlott volt.
    Egyébként csak a kép minősége érdekel, bár projektorok körébe nem gyűrűzött még be az okosodás, de nem érdekel, ahogy a beépített hangszóró is hidegen hagy. Esetleg beállítást megkönnyítő funkciók (focus, kép eltolás, stb nem értek hozzá, érdekelhet, de ez se olyan nagyon fontos mivel lesz időm kitapasztalni és beállításokkal babrálni).
    Előre is köszönöm a tanácsokat, javaslatokat.

Új hozzászólás Aktív témák