Új hozzászólás Aktív témák

  • Kephamos

    addikt

    Üdvözlet!

    Néhány héttel ezelőtt kértem itt tanácsot és végül egy ASUS masina lett (volna) a kiszemelt, amit a radium-ból lehetett (volna) megvásárolni. Sajnos más boltokban éppen nem volt készleten az adott gép és szorított az idő. Valaki említette, hogy nem a legmegbízhatóbb bolt, de gondoltam nem lehet akkora gond.
    De!
    Egy napsütötte hétfő délutánon beregisztráltunk, rendeltünk, utaltunk. Nem kevés pénzt, 3-4 elég jó zsiguli árát. Eddig minden rendben volt, gondoltuk, hogy szerdára, legkésőbb csütörtökre megérkezik a gép. Teltek-múltak a napok, közben Budapestre utaztam egyéb okból kifolyólag, ahol nagyon jól éreztem magam, mígnem pénteken megszólalt a telefonom, amiben apám megkért, hogy nézzem már meg azt a boltot, ha már úgyis Pesten vagyok, ugyanis telefonon nem lehet elérni őket, e-mailre nem válaszolnak, a számítógép pedig sehol sincs. Felpattantam hát a villamosra és elmentem a boltjukhoz.
    Beléptem, a pult mögött két dekoratív hölgy ült és azonnal megkérdezték, hogy segíthetnek-e valamiben. Mondtam nekik, hogy volna egy kis probléma, mire az egyik hölgy visítva hívta a munkatársát, akit nevezzünk Lacinak. (Nem emlékszem a nevére)
    Megjelent hát a pattanásos képű László, aki feltételezésem szerint az ominózus pénteki nap előtt egy héttel végezhetett el egy OKJ pc összegányolói tanfolyamot.
    Vázoltam neki a helyzetet, mire ő hebegett-habogott, hogy a beszállító, meg rég nincs is már nekik olyan gépük régen, de majd frissíteni fogja a honlapot, illetve épp most állnak át más szolgáltatóra, ezért nem veszik fel a telefont, az emilre pedig azért nem válaszolnak, mert hátöööö, izé, eeee, öööö. Semmi baj, tud ajánlani mást, bemegy a raktárba. Hozott egy hasonló gépet. Kihozta. Drága volt nagyon, ráadásul angol billentyűzettel, elnézhetett valamit, de azt mondta, hogy még egyszer szétnéz. Visszament a raktárba (itt jegyzem meg, hogy a boltjukban található egy féregjárat, ugyanis első alkalommal a földszinten ment be a raktárba, másodjára az emelten található térkapun keresztül közelítette meg, hallhatóan beszélgetett valakivel, majd visszajött a féregjáraton, mondta, hogy megint megnézi és ismét a földszint felől támadta meg a raktárat). Előjött hát a harmadik géppel, amiben a gyári specifikációk és a honlapjuk tanulsága szerint is 8GB ram van, azonban ebben különös módon csak 4 volt és a doboz oldalán lévő fehér matricáról is hiányzott egy sor, amit jól láthatóan tapétavágóval vagy valami hasonló éles eszközzel hasítottak ki onnan. Itt már őrületesen gyanús volt nekem a dolog, de Laci 80 ezret engedett volna az árból, ami csábítóan hatott. Gondolkoztam, telefonáltam, kérdezgettem Lacit, aki lesütött szemmel válaszolt a kérdéseimre és még azt is mondta, hogy ingyen és bérmentve felbővítik nekem a memóriát 8 gigára. Beszélgetés közben kb hatszor megkérdeztem tőle, hogy biztosan magyar-e a billentyűzet, amire minden egyes alkalommal igen volt a válasz és közben majdnem elnevette magát. Megnéztem a gépet, természetesen angol kiosztású volt a klaviatúra. Ekkor vált teljesen nyilvánvalóvá, hogy Laci végig hazudott, mint a vízfolyás. Pénz vissza! Függöny.

    Szóval radium.hu.
    Pénzt zsebre rakják, termék sehol, üzletet lezártnak tekintik. Az eladó pofátlanul hazudik és szerintem kétes eredetű termékeket árulnak.
    (Mellékesen jegyzem meg, hogy nagyvonalúan elsiklottam volna az egész ügy fölött, ha nem akadok a facebook oldalukon található nyereményjátékra, ahol a rend kedvéért félrevezetően menő notebookok képét kell megosztani, közben pedig 3 megás pendriveot, dvd visszatekerőt és egyéb értékes nyereményeket sorsolnak ki)

    Kedves Rádium!
    Ha olvassák a hozzászólásomat, akkor ezúton is szeretném megköszönni önöknek az elrabolt időt és a pénzünkkel és bizalmunkkal történő visszaélést!

Új hozzászólás Aktív témák