Új hozzászólás Aktív témák

  • laszlobak

    tag

    válasz Bdanyy #115472 üzenetére

    A felhasználást tekintve - "Átlagos felhasználás, nem munkára", + játékra - egy felsőkategóriás munkagépet választani, előszőr azt gondoltam, egy nagy f...ság, de tovább olvasva beláttam, hogy nagyon is átgondolt, logikus választás, mert:

    - A $-árt átszámolva Ft-ra kb. 50 eFt-tal olcsóbban kapod meg FHD-s Dell Precision 7510-et, mint a hasonló hardverral,de lényegesen gyengébb anyagfelhasználással bíró konzumer Dell 7559-et,
    - Neked fontos a jó kijelző, és jobb FHD-s IPS kijelzőt nem nagyon találsz, a HP ZBook Dreamcolor szintjét hozza,
    - a mai CAD-os dVGA-ak játékban is nagyon jók,
    - Viszonylag sokat fogod hurcolászni, ezek mellett egy konzumer labdába sem rúg.

    A 4K-nak kb. 4x-es a VGA igénye az FHD-hez képest. A W5170M játékban a GTX 965M és a GTX 970M között van, a Quatro M2000M valahol a GTX 950M, GTX 960M tájékán. Nem tisztem eldönteni, hogy hányas szorzó van köztük, de az biztos, hogy nem 4x-es. Ebből az következik, hogy a 4K-s panellal szerelt Dell Precision 7510-nél lényeges fps csökkenésre lehet számítani a játékoknál, az UHD panel energia zabálásáról nem is beszélve.

    A fentiek miatt véleményem szerint a Precision M7510 FHD M2000M a nyerő.

    (#115534) sleck: Alap felhasználásra bőven elég az i3U-s proci, de még az i3U/ GT 940M kombó is nyerő játékban. Ha viszont fontos a jó betekintési szög, akkor IPS-ben gondolkodj. Khelben fenntebb linkelt egy HP Pavilont i3U-val, IPS-sel, 160k-ért.

    [ Szerkesztve ]

    A lényeg mindig a részletekben van...Tanácsot lehet kérni, de a döntés felelőssége a Tied! (mindenkinek úgysem fogsz tudni megfelelni)

Új hozzászólás Aktív témák