Új hozzászólás Aktív témák

  • KilgoreTrout

    senior tag

    Sziasztok,

    Hamarosan szeretnék laptopot venni (legkésőbb tavaszig várnék vele), 200 ezer forinting. Felhasználás: grafika, videószerkesztés (Adobe CC), mérnöki modellezés (Solidworks), renderelés, szóval eléggé erőforrásigényes dolgok. Keveset játszom, de low-mid beállításon nem lenne baj, ha futna pár játék. A többi program miatt kell a dedikált videókártya. Kijelzőméret: 14'' a preferált, de a 15-ös még belefér, a panel típusa mindegy. Naponta lenne hordozva, de hálózatra dugva használnám, szóval az akkuidő nem szempont. HDD mérete mindegy, az mSATA támogatás jó lenne, de nem létfontosságú. A leírtak alapján nyilván csak használt gép jöhet szóba.

    Jelenleg egy HP 8440p-t nyúzok (i7-620m, nvs3100m). Ahogy néztem, ebben az árkategóriában leginkább az i7 2xxxQM processzoroktól várhatnék jelentős teljesítménynövekedést, újabb generációs 4 magos procik sajnos nincsenek ennyiért. Videókártyák terén minden diszkrét kártyás laptop jobb, mint a mostani.

    Ezeket találtam aprón:

    8560w
    +: Quadro 2000m profi vga, IPS, 4 magos
    -: nincs mSata, 15"

    Dell 4600
    +: mSATA, Firepro M5950, 4 magos
    -: 15", hatalmasnak néz ki, csak 1 hónap gari

    Lenovo T440
    +: 14", újabb, mint a másik kettő; hosszabb gari; volt már Thinkpadem és szerettem
    -: 2 magos CPU, consumer VGA

    Ti mit ajánlanátok? Esetleg érdemes lenne várnom pár hónapot a vásárlással (nem tudom mikor lesz modellfrissítés, de az mindig lejjebb nyomja az árakat)?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák