Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz grigo #16814 üzenetére

    Az EOS 600D és 650D között csak az érintőképernyő a különbség. Amikor teszteltem a 650D vázat, én nagyon megszerettem, de ekkora felárat nem biztos, hogy megér, akkor inkább egy 50mm f/1.8 II-vel lepd meg magad, az ezerszer értelmesebb lépés lenne.

    A D5100 fejlettebb a 600D-nél, de azért képminőségben nem kell olyan drasztikus különbségekre gondolni hacsak nem vagy pixel kukkoló, aki állandóan nüansznyi különbségekre vadászik. Egy jobb objektívvel sokkal előbb érsz el javulást a fotó (mint alkotás és nem mint digitális pixelhalmaz) minőségét tekintve. A már említett fényerős 50mm-es fix például nagyjából fele annyiba kerül, mint Nikonra. Újonnan 25-30k, használtan meg egészen nevetséges áron beszerezhető.

    Egyik vázzal sem lősz mellé, vedd amelyik neked jobban megfelel aztán csak használd. Tényleg nem vesz minden héten az ember új gépet, de azért rágörcsölni sem kell. Két olyan gép között akarsz választani, melyhez bőséges az objektív kínálat, mindkettőhöz vannak olcsón fényerős fixek, vakuk, stb.

    A már említett Pentax K-500-ra is ránéznék. 130k árával bestbuy váz, de itt érdemes jobban megnézni az objektíveket is, hogy tulajdonképpen mire van szükséged és az mennyibe kerül ennél a rendszernél.

Új hozzászólás Aktív témák