- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz sketchifun #25288 üzenetére
LAP: ASRock B75M-GL LGA1155 SATA3 USB3 ~ 15k
CPU: Intel Core i5-3450 3.1Ghz LGA1155 Dobozos ~ 46k
RAM: CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT ~ 13k
HDD: HITACHI 500GB 7K1000.C 7200rpm 16MB SATA2 ~ 13k
SSD: SAMSUNG 64GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC064B/WW
VGA: GIGABYTE Radeon HD7850 OC 2048MB PCIe ~ 51k
ODD: Asus DRW-24B5ST SATA Fekete ~ 5k
TÁP: CORSAIR CX430 v2 ~ 14k
HÁZ: Xigmatek Midgard II usb3 ~ 22k
TFT: DELL ULTRASHARP U2212HM full HD, IPS ~ 46k
Gar: 2-3év, Készítette ShellK. / össz: ~ 223k -
trickyy
senior tag
válasz gyenge47 #25299 üzenetére
Mert ha kis felbontásra használod, akkor nem kell külön VGA-t venned hanem elég a prociba integrált..
LAP: Asrock B75M-DGS USB3/SATA3 ~ 14k
CPU: INTEL Core i3-3220 3.30GHz 3MB 1155 BOX ~28k
PSU: FSP 400W 12cm FSP400 APN ~9k~51k, később erre a felbontásra egy HD7770 tökéletes lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Cobra69
csendes tag
Sziasztok újonc vagyok gép összeállitásban. Kéne egy kis segitség! BF3 al szeretnék multizni 130-150 körül tudnék ráforditani. Kérdésem a következő intel v amd? Annyi tesztet olvastam,hogy már bele fájdult a fejem és még mindig tanácstalan vagyok.? Ha lehetséges a késöbbiekben fejleszteni is lehessen kb 1-2 év . Monitor van.
-
addikt
-
pohár
félisten
ja, aztán majd mindenhol micro shutterel neki a játék a jó kis amd-vel...
egyértelműen Intel a jobb választásGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
abratoki
csendes tag
Kedves Fórumozók!
Azért írok én most ide mert segítségeteket szeretném kérni egy asztali PC összerakásához!
Mellette van nékem még egy 15'' asus k52J típusú gamer laptopom amit szeretnék egyúttal eladni, ha meg lehet olyan oldani, akkor a költségvetésbe ennek az árát is bele lehetne számolni, én személy szerit sajnos nem tudom, hogy mennyit ér.A laptopom:
Proci: Intel Core i3 m350 2.27GHz
RAM: 4GB
Video Kártya: ATI Mobility Radeon HD 5470 512MB
300 GB HDD
DVD író
windows 8 pro 32 bit (kulccsal)
sajnos más infót nem találtam / tudokNem áll messze tőlem a számítás technika világa, még ha kell össze is tudom szerelni az alkatrészeket, habár a hardverhez annyira nem értek, főleg, hogy mi mivel kompatilibilis milyen videókártya kell bele, stb.
Perifériám hál istennek vannak, képernyő, egér, billentyűzettel, csak magát a házat kellene megvenni meg úgy am blokk bele mindentA laptopot magát főleg játékra szeretném használni (persze másra is, de ez a leg hardver igényesebb része a tevékenységeimnek ) alapjában véve szeretnék legalább egy i7-es intel processzort bele és min. 8-16 gb RAM-ot, ezek alapján szeretnék elindulni, habár nem tudom érdemes lenne-e várni a sandy bridge újabb generációs processzoraira... )
A felbontással kapcsolatban, jelenleg van egy 17'' régebbi képernyőm ami talán nem is tud full HD felbontást még, de a gép vszeg a tévéhez lesz rácsatlakoztatva, aminek bőven HD felett van a felbontása.
A kérésem az lenne, hogy kérlek mondjátok meg, nagyjábol mennyibe kerülne összerakni egy ilyen config-ot, a keretem 200-300 ezer körül mozog, de ha nem kell enm költenék rá ennyit. Nem feltétlenül a legbivalyabb konfigurációt szeretném, de egy közép/felső kategóriásat.
Továbbá semmiképp egyben, hanem részenként szeretném megvenni a gépet, darabjaiként, ha lehet online.Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
-
tranceplanet
addikt
válasz Cobra69 #25304 üzenetére
LAP: ASROCK B75M-DGS ~15K
CPU: INTEL Core i5-3470 3.20GHz 1155 BOX ~46K
RAM: CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL10 CML8GX3M1A1600C10 LP KIT ~10K
HDD: Hitachi Deskstar 7K1000.C 500GB (HDS721050CLA362) ~13K
VGA: SAPPHIRE 11200-14-20G HD7850 2GB GDDR5 OC PCIE ~51K
TAP: FSP400-60APN 400W ~10K
HAZ: Sharkoon Vaya ~8KÖ: 153K
Fizikai négy magos proci, 8GB RAM, erős 2GB VRAM-os VGA. Ezek kellenek BF3 multihoz.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
pohár
félisten
válasz GaborGh #25310 üzenetére
én ha BF-hez építenék gépet, Intel - nVidia duónál maradnék mindenképp
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Cobra69
csendes tag
válasz tranceplanet #25309 üzenetére
Köszi a segitséget. De lenne még kérdés a vga-ból a gtx 650 el /ami csak 1gb/ kacsingattam ezek szerint ez gyenge hozzá? Valamint mindenki mindenhova csak asrock alaplapot ír , tán ez a legmegbízhatóbb, vagy tán itt is az a felállás mint a kocsiknál ha szerencséd van jót veszel és soha nincs vele bajod, de ha nincs szerencséd ugyanavval a tipussal megjárod.!?
-
krisznagy
tag
válasz #98593280 #25287 üzenetére
Az Asrock Extreme 4 lapnál láttam 1 plusz tulajdonságot. Ezért érdemes megvennem az Extreme 4 lapkát, vagy annyira nem jelentős és inkább jó az A75 PRo4 is?
Lucid Virtu MVP - ez elméletileg jobb teljesítményt nyújt - ha az A10 gpu-jt és a Dvgat együtt használom.
Tudsz erről pár infót adni nekem?
-
pohár
félisten
-
minas
aktív tag
Nagyjából összeállítottam egy konfigurációt, megköszönnék minden hozzászólást, hogy elfogadható, vagy valamiben érdemes változtatni.
AMD Phenom II X4 965 BE processzor
ASUS M5A97 alaplap
SAPPHIRE HD7770 vga kártya
KINGMAX 4 GB 1600 MHz RAM
HITACHI 1TB HDD
THERMALTAKE Commander GS-III ház + 450W táp -
Cobra69
csendes tag
válasz tranceplanet #25321 üzenetére
Így már értem, köszi. Kináltak egy i5 2500k-t 29k-ért 1évesen 2év garival dobozban ez is belemehetne?
-
Bati0501
őstag
válasz Cobra69 #25323 üzenetére
Bele,és az az ára igen jó,szvsz. Szabad tudni,h honnan van az ajánlat,az apróról vagy ismerős?(nem akarom megvenni,csak érdekelne...)
minas: Nem rég lett meg nekem is a félgép,ami i3 3220+7770+giga lap lett.Nem pontosan az lett,amit szerettem volna,de nem bánom,így is jó gép lett.Sztem is az Intelt válaszd,az újabb,kevesebbet fogyaszt,és később jól fejleszthető.
[ Szerkesztve ]
-
kisi
aktív tag
Sziasztok!
Gépfejlesztésen töröm a fejemet, amihez néhány alkatrésztől megválnék:
E6300, AB9, SapphireX1950..2G/B ram. Keveset hozzátéve maximum 25.000 - 30.000 forintra számolok, hogy valamit össze lehetne rakni belőle.
A cél : főleg web, néha film, és Játék. Szeretném, ha a Guild wars 2 futna rajta. nem kell csúcs grafikával, de azért játszható legyen.Szükségem lenne : Alaplapra, processzorra, és memóriára.
Videókártya vételére egyenlőre nem hiszem hogy lenne lehetőség, tehát pár hónapot az alalplapival kellene kihúzni. Ajánlani azért lehet azt is, hisz később lesz, illetve egy másik gépben is cserélnem kéne egy HD2600-at. Olyan 20.000 forint környékén, de inkább alatta keresgélnék..Az alaplappal szemben támasztott követelmények:
Legalább 5 évig ne kelljen cserélni, esetleges processzorcsere lehetősége erősebbre.
Megbízható, stabil, nem kell tuningolhatónak lennie.
Optikai kimenet legyen rajta lehetőleg, mivel az erősítő optikát tud fogadni.
Későbbi memóriabővítés lehetősége, ki tudja, mi lesz pár év múlva az igény..
Alaplapi videokártya, mivel videokártya a mostani rendszerben nem lesz, pénzhiány miatt.
Régebbi ATX házba bemenjen, a táphoz nincsennek különféle extra csatlakozók.Nem muszáj új, bolti alkatrészeknek lenniük, ha itt az aprón van árban kedvezőbb, de teljesítményben megfelelő, január közepéig ráérek kutatni utána.
Ti mit ajánlanátok?
A válaszaitokat előre is köszönöm: Kisi
-
addikt
Mindenkinek köszönöm az eddigi segítséget, gépösszerakással kapcsolatban ... és ->
Kívánok mindenkinek sikerekben gazdag, boldog új évet !!!
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
Nova_
tag
Hello mindenkinek!
Szeretnék segítséget kérni tőletek, gépvásárlás ügyében, mivel a hardware-s dolgok elég távol állnak tőlem.
Már régóta gyűjtögetek egy jó PC-re, mivel a jelenlegi laptop-om már nagyon lehasznált.A következőkre használnám a PC-t:
- játékok (jelenlegi és közeljövőben megjelenő játékok max-on fussanak rajta)
- VFX, 3D, stb (filmek renderelése, VFX, 3D és hasonló dolgok is akadásmentesen fussanak)
- 24/7 használat (remélhetőleg sok szabadidőm lesz és tudok játszani naponta hosszú órákat, vagy netán töltögetni dolgokat, amely miatt akár egész nap is mehet a gép, vagy napokig, ezért is kellene a hűtésről és egyéb dolgokról gondoskodni)
- Streming (kipróbálnám a streamelést is, habár azt eddig nem próbáltam, de szeretném ha azzal sem lenne gond)
- egyéb dolgok? (monitorról nincs elképzelésem, full hd a minimum)Az összeg amit rászánnék az kb 200-500K HUF, de mehetünk feljebb is ha jónak látjátok.
(más fórumon is kérdeztem, kaptam is ajánlatokat, de itt is megszeretném kérdezni, hogy ti mit ajánlanátok)Előre is köszönöm!
-
StarCraft
csendes tag
Hali
A segítségeteket szeretném kérni az új gépem összerakásában.
Max 150k-m van rá. Mindenképp amd-s processzort szeretnék bele. konkrétan egy fx-6100 -ast.
Ehhez milyen alaplapot, vga-t ajánlotok?Köszi előre is
Nem lehet mindenkinek erőműve...
-
Bati0501
őstag
válasz StarCraft #25335 üzenetére
Szia!
Pontosan mi kell?A ház és ami benne van vagy csak cpu+gpu+alaplap?Inkább előbbi gondolom,de kell monitor vagy ha van,milyen felbontású?Játékra kell?Oké,de milyen felbontású a monitor?
én nem írok konfigot,mert annyira azért nem vagyok spíler+mostanában nem követtem annyira az amd-t[ Szerkesztve ]
-
StarCraft
csendes tag
A monitoron és egyéb kiegészítőkön kívül ( billentyűzet, egér..) minden. Valami erős konfigot szeretnék amit idővel lehet tovább húzni.
Játékra kellene főleg, a monitorom felbontása pedig 1366x768
[ Szerkesztve ]
Nem lehet mindenkinek erőműve...
-
addikt
Hát ilyen összegnél már lehet variálni rendesen van lehetőséged bőven. (majd a profik írnak valamit)
Gondolom tuningolni nem fogsz, ha már egyszer nem értesz hozzá.
Monitor ügyben meg mekkorát szeretnél? Milyen messziről nézed?
Én most veszek egy Dell UltraSharp U2312HM, eléggé komoly kis monitor, és az ára is baráti. Elég sokat olvastam róla, én mindenki csak dicséri.
-
Nova_
tag
válasz gyuribácsi88 #25338 üzenetére
nem igazán van elképzelésem monitorról, mivel laptop már jópár éve megvan és hozzászoktam...17"
nem kell túl nagy monitor, de full hd legyen meg persze piacképes -
tranceplanet
addikt
válasz Cobra69 #25323 üzenetére
Belemegy, működik is benne, de szorzót nem tudsz emelni, mert ez a lap nem tuningra van. Tuningra Z77 lap kell! Erre viszont nagyobb összeg kell, 25-40 ropi. Legolcsóbb, ami ajánlható tuningra: ASROCK Z77 Pro4-M (4+2 fázisú VRM). Komolyabb tuningra: ASROCK Z77 Extreme4 (8+2 fázisú VRM) Vasarlas
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Wolfiee127
csendes tag
Sziasztok!
Most, az ünnepek alatt kinéztem magamnak egy konfigot, ami a pcx.hu alapján ~116.000 forintba kerülne és a keret ennél több egyáltalán nem lehet.
Szeretném kikérni a ti véleményeteket a konfigról, és esetleg ha tudtok ugyanolyan tulajdonságú és esetleg olcsóbb konfig-elemről, légyszi írjátok meg.
Még annyit, hogy többnyire Játékra használnám és szeretném, ha a mostani játékok(Far Cry 3, Mass Effect 3, jövőre érkező Bioshock Infinte) ha nem is 1080p+full grafon, de jól mennyenek(mostani gépen el sem merem indítani az újabb játékokat, mert több, mint 5 éves a gép), valamint még használnám Photoshopra és Videoszerkesztésre is.Processzor: Intel Core i3-3220
Alaplap: MSI B75A-G41
Memória: Kingston HyperX 2x8GB DDR3 1600MHz KHX1600C10D3B1K2/16G
Videokártya: Asus GTX 650 1GB DDR5 GTX650-DCT-1GD5
Ház: ModeCom Logic A30
Táp: Modecom Logic 520WVálaszotokat előre is köszönöm,
Ádám -
addikt
válasz Wolfiee127 #25341 üzenetére
Nem vagyok egy szaki, de ami szemet szúrt:
2x8gb Ram, minek? 2x4 bőven elég.
az msi lap helyett is van asrock ami ugyanazt tudja és olcsóbb is.
Azt a házat meg tápegységet felejtsd el de hamar
Összedobok neked egyet, aztán majd a szakik kijavítanak, ha valami nem jó.
LAP: Asrock B75M-DGS USB3/SATA3 ~ 14k
CPU: INTEL Core i3-3220 29k
VGA: Asus GTX 650 1GB DDR5 GTX650-DCT-1GD5 30k
RAM: CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT 13k
Táp: FSP Hexa 400W 10kEz így durván 96-98k a maradékból meg egy rendes házat.
De azért azt tudnod kell hogy az új játékokhoz az i3 proci meg az 1gb videókártya kicsit karcsú lesz.
(Ez nem szakértői vélemény, csupán az én észrevételem) Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
karesz501
senior tag
válasz gyuribácsi88 #25342 üzenetére
De erre már tud építkezni, el lehet majd adni a vidkarit és a procit és erősebet tenni bele. Egy i5 - 3.4 Ghz kihajt egy darabig szinte minden értelmes kártyát.
Life is no picnic!
-
Cobra69
csendes tag
válasz tranceplanet #25340 üzenetére
Köszi az infót, de nem a tuning miat venném hanem az ára miatt a tuningra meg agyban kicsit gyurnom kell magam, de ha ez megvan jó tudni hogy alaplap cserével megoldható.
-
-
alkonyat
tag
AMD Athlon II X4 750K CPU
Asrock FM2A75M-DGS ALAPLAP
Kingmax 4GB DDR3 1333MHz (vagy 1600MHZ nem tudom megéri-e) RAM
Hitachi 500GB SATA3 16MB HDS721050CLA662 HDD
Sapphire 7850 1GB GDDR5 OC 11200-06-20G VIDEÓKÁRTYA
Cooler Master ELITE 342 RC-342 HÁZ
FSP HEXA 400W TÁPezt a gépet venném meg. MMORPG-khez, APB-hez használnám tudom elég lenne egy kisebb VGA is, de nem szeretném, ha 1 hónap múlva újat kéne vennem. Jó lesz így ez a gép?
-
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest