- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz miresz #25844 üzenetére
Azt kifelejtettem hogy találtam egy tesztet melyben jobban teljesítenek az Intelek (és teszik ezt kisebb fogyasztással). Ez (az említett) életszerű körülmények között nem mutatkozik meg?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
h1ght3chzor
őstag
i7 2600-hoz milyen alaplapot ajánlanátok? Nem kell, hogy legyen benne jó hangkari, alaplapi vidikari, semmi se, csak hajtsa meg a procit, meg gtx295-öt. Olcsóság számít kb csak, meg azért bírja 2 napnál tovább...
Ramok is jöhetnek mellé.Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
ablack
senior tag
-
trickyy
senior tag
válasz juve600 #25850 üzenetére
Ha jól emlékszem neked már írtam, írtunk konfigot. Ez amit írtál nem jó. Nem ilyen RAM kell bele, 600W-os táp ?? Monitor se ajánlott kategória.
szerk:
Csak jól emlékszem:
LAP: ASROCK FM2A55M-DGS ~13k
CPU: AMD Athlon II X4 750K 3.40GHz FM2 BOX ~18k
RAM: Kingmax DDR3 1600MHz 2x2 Gb KIT ~4,5k
VGA: Sapphire Radeon HD7770 GHz OC 1GB PCIe (11201-02-20G) ~31k
PSU: FSP APN 400 9k
HDD: HITACHI 500GB 7K1000.C 7200rpm 16MB SATA2 13k
ház: XIGMATEK Asgard Pro usb3 12k
~100kNem értem miért kérsz tanácsot, ha utána összeraksz egy hulladékot.
[ Szerkesztve ]
-
trickyy
senior tag
válasz h1ght3chzor #25852 üzenetére
Egy Asrock B75 Pro 3-at ~20k.
-
marcusa
addikt
-
canniball
nagyúr
válasz ablack #25853 üzenetére
Tudom hogy a linkelt tesztben FM1 szerepel de az FM2 nem sokban különbözik tőle. Így a kérdés nem is az volt hogy Llano vagy Trinity hanem hogy AMD vagy Intel (vagy mindegy)? Illetve hogy a tesztben látható eltérés a megjelölt felhasználás során is kijön-e avagy nem és így ne is törődjek vele?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Perillustris
senior tag
Tisztelt nézőközönség!
A piros sarokban:
A kék sarokban:
Az AMD-s rendszer olcsóbb pár ezer forinttal, de ez nem releváns.
Egyik oldalra sem húzok, de szeretném a következő legalább 3 évre "bebiztosítani magam".
Egy 7870-es lesz a VGA, ha minden igaz.
Egyéb kombinációt is elfogadok, de ha lehet apró indokkal, hogy értsem is. A táp és a ház legyen statikus, azon már nem akarok pörögni.
A felhasználás célja: multimédia (videóvágás), játék (BF3, F1 2012, GTA V ), stb. tehát mindenes gép kell.
Előre is köszönöm, várom a pontozóbírák döntéseit!
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
Zimmi91
addikt
válasz Perillustris #25862 üzenetére
Piros sarok!
De már sokszor leírtuk, hogy Z-s alaplaphoz K-s proci kell amúgy felesleges és drága, Tiedhez elég egy Asrock P75 Pro3 is!
" Just remember Manchester is RED! "
-
pohár
félisten
válasz Perillustris #25862 üzenetére
videóvágáshoz inkább maradnék a zöld oldalon (ha van CUDA támogatása a programodnak), a BF amúgy is jobban csípi, amúgy meg Intel
Z-s alaplap felesleges a nonK-s procihoz, H77/B75-ös alaplapnál maradnék
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
trickyy
senior tag
válasz crazyfleet #25849 üzenetére
Áraztasd be a mostani géped, és ha megvan az ára szerintem utána próbáljunk meg valami értelmeset kihozni belőle. Milyen tápegységed van?
-
Raizer001
csendes tag
Sziasztok!
Fejleszteni szeretném az asztali számitógépemet de nem tudom hogy mit volna érdemes kicserélni és mi maradhat
Asus P5k alaplap
Geforce 8800gt Galaxy 256mb
8gb ddr2-s ram
QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267) proci
wd 1tb-s vinyó
hkc 550w táp
és a keret amit rá költenék az kb 50kelöre is köszönöm !
-
Perillustris
senior tag
Köszönöm. A gépösszerakó menüből indultam ki, a K-t elhagytam, mert nem akarok tuningolni (nem is értek hozzá).
Jó lenne ennyit megspórolni, de sajnos az ajánlott lap azért nem felel meg, mert ha a dupla slotos VGA bekerül ide: PCI Express 3.0 x16 slot (PCIE1: x16 mode), akkor a mindenképpen szükséges Firewire bővítő és aközött alig 2-3 mm marad, így a VGA egyik ventillátorát kvázi teljesen lefogja, ami - gondolom - nem praktikus.
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
tommmika
csendes tag
Sziasztok !
Kérdésem a következő lenne, ehez a confighoz ti milyen videokártyát ill milyen tápot raknátok ?!
Lap : Asrock H77 Pro4/MVP
Proci : Intel i5-3470
Ram : Corsair Vengeance Kit ( 2 x 4Gb @ 1600 )köszönettel : Tom.
-
Perillustris
senior tag
válasz Zimmi91 #25863 üzenetére
Oké, már látom. A P75 kicsit bekavart.
Megvan az ajánlott lap.
Perillustris
-
bodom87
tag
Udv!
Gepet szeretnek venni 70e Forintbol:
1. Mire fogod használni a gépet?
Photoshoppolas, sok bongeszolap hasznalat, gordulekeny mukodes, alap jatekok max Assassin's Creed 1.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Semmivel. Van egy hazam hozza.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Egy hazat akarok berendezni, ami ures, meg tap sincs benne.4. Mennyi a kereted rá?
max 90ezerKoszonom
[ Szerkesztve ]
-
trickyy
senior tag
válasz bodom87 #25876 üzenetére
LAP: Asrock B75M-DGS USB3/SATA3 ~ 14k
CPU: INTEL Core i3-3220 3.30GHz 3MB 1155 BOX ~28k
RAM: Kingmax DDR3 1600MHz 8GB 2x4 Gb KIT ~ 9k
VGA: Sapphire HD7770 1GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE ~28k
HÁZ: van
HDD: Hitachi 7K1000.C 7200rpm 13k
PSU: FSP 400W 12cm FSP400 APN ~9k~101k, nem ismerem az Assasin's Creed 1 gépigényét, de egy 7770 illene , csak Ps-hez szerintem elég lenne az IGP.
-
karesz501
senior tag
-
veterán
válasz canniball #25859 üzenetére
A kérdés inkább az, hogy mennyit költenél és mire használnád a gépet!
mod: visszanéztem az eredeti kérdést. A net-office-youtube-film kombóra mindenképp jobb egy FM2-es A4-5300, mint egy hasonló árú Celeron. Procierőben mindkettő bőven elég a feladatra, viszont az A4 IGP-je amellett, hogy szebb képet ad, jóval erősebb is és mindenféle hardveresen gyorsítható dolgot támogat. Fogyasztás is rendben van, idle és filmlejátszás alatt is jobb picivel, mint a Sandy Celeron.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
balpis
őstag
válasz bodom87 #25876 üzenetére
Ha erről a játékról van szó, ez bőven menni fog egy Llano vagy Trinity konfigon.
Egy i3 mellé azért egy VGA nem ártana hozzá.
Így inkább valami ilyesmit lehetne:alaplap: GIGABYTE GA-F2A85XM-D3H ~21k
CPU: AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOX ~31k (később egyszerűen tuningolható is egy jobb hűtővel)
RAM: KINGMAX 8192MB DDR3 1600MHz KIT ~11k (lehet, van 9k-ért is, de ahol én néztem, ott 11 most )
HDD: Hitachi 500GB ~14k
táp: FSP Hexa 400 ~10k (esetleg FSP350/400 APN, chieftec CTG400)
ODD, ha kell: ~5k (NEC vagy Asus)Sum ~87k (ODD-vel 92k)
Ha olcsóbban szeretnél kijönni, a későbbi tuning lehetőséget feladva lehet kicsit gyengébb CPU és egyszerűbb alaplappal kb. 5-6k spórolás, de valamivel kiseb teljesítmény kevesebb jövőbeni lehetőség:
alaplap: AMD A10-5700 3.40GHz FM2 BOX ~15,5k
CPU: AMD A10-5700 3.40GHz FM2 BOX ~29.5k (szerintem egy ezrest megér a gyorsabb 5800K..., és betehető az olcsóbb alaplapba is)Ez kb. az i3 teljesítményét hozza, a beépített IGP egész jól használható, alacsonyabb felbontásban akár újabb játékokkal is, nem kell dedikált VGA. Viszont ehhez memóriát nem szabad 1600-asnál lassabbat venni, sőt, ha a játék fontos, akkor inkább 1866-os lenne jó. És kétmoduos KIT kell.
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Tomikapc
aktív tag
[szerk.]
[ Szerkesztve ]
Tomikapc
-
macimeister
aktív tag
Sziasztok!
Alacsony költségű játékos gép érdekelne. Tetszik most ez az integrált AMD megoldás. Szükség lenne mindenre ami a dobozba kell. Házból nincs szükség nagy tudásra. SSD nem kell és a merevlemezből sincs szükség nagy méretre. Memóriából mehet bele bőven. Árfekvésben pedig olyan 70 ezer forint a felső határ. -
Tomikapc
aktív tag
Üdv! Barátomnak kellene egy új gépet összeállítani, de gondoltam megkérdezem inkább a profikat előtte
Tehát nagyrészt játékra és internetezésre lenne használva, szóval fontos lenne, hogy szépen fussanak a mai játékok is.
Alkatrész nincs hozzá, tehát a nulláról kellene felépíteni. Monitor, billentyűzet, egér stb. nem kell hozzá, csak maga a gép.
A keret 200 ezer forint, efölé nem szívesen csúsznánk
A monitor felbontása fullhd, tehát olyan vga kellene, ami bírja natívan a játék közben.
Nem vagyunk sem intel, sem amd, sem ati, sem nvidia pártiak, szóval jöhet bármiTehát kellene táp,ház (nem kiállításra lesz, szóval nem kell túl dizájnos),alaplap,dvd író (valami kis egyszerű), hdd (1TB körül), vga, proci, ram. Remélem nem hagytam ki semmit
Bármilyen kérdésre itt hamar válaszolok! Köszönöm szépen előre is!
Tomikapc
-
trickyy
senior tag
válasz macimeister #25885 üzenetére
Szia!
Kis felbontásra lesz?
-
trickyy
senior tag
válasz Tomikapc #25886 üzenetére
Szia!
LAP: Asrock B75 pro 3 ~20k
CPU: i5-3570 3.40GHz 1155 BOX ~47k
VGA: Sapphire HD7870 2 Gb ~60k
RAM: Kingston DDR3 1600 MHz 8 Gb kit ~10k
HDD: HITACHI 500GB 7K1000.C 7200rpm 16MB 13k~
SSD: OCZ Vertex 3 120 Gb ~24k
ODD: SONY AD-7283S-0B SATA ~5k
HÁZ: XIGMATEK Asgard Pro/ usb3 ~12k
PSU: Chieftec CTG-500 OEM ~12k~203k, SSD nagyon sokat dobna a rendszeren, ha nem tartjátok fontosnak, akkor egy komolyabb ház illetve egy 1 Tb-os vinyó is belefér.
[ Szerkesztve ]
-
Zin
őstag
cpu:i5 3570
lap:asrock h77 pro4/mvp
ram:2*4gb corsair venge 1600mhzEddig igy néz ki a gép, késöbb akarok ssd-t majd sata3-at kihasználván.gta5 crysis3 coming soon
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
bodom87
tag
válasz balpis #25883 üzenetére
koszonom mindkettotoknek!!!
- Igen egy pelda volt Assassin's Creed 1 azaz elso resze
- Hozzatennem nem szeretnek semmifele tunningolast vegezni, nem ertek hozza, de egyebkent szvsz az elettartam rovasara megy..
- Kell nekem 4magos? Ki fogom hasznalni?
- Bocsanat HDD-m van es nem kell ODD sem.
Ezekkel a valtoztatasokkal hogy valtozik a dolog?
-
pecze
aktív tag
Úgy gondoltam ideje gépet fejlesztenem, sok gondom nincs a mostanival, csak a memória kevés, meg ha virtuális gépeket futtatok, akkor nagyon belassul.
Igényeim:
8GB RAM + bővítési lehetőség
Alacsonyabb fogyasztású elemek kerüljenek bele, mert megy egész nap
Szoktam vele játszani is, de pl. a mostanin nem megy normális sebességgel a Witcher2, GTA4, Skyrim, sőt a Gothic 3 is szaggat, de lehet annak nincs megfelelő gép
Tuningolni nem fogom, biztosan nem, így nem lényeges, hogy legyen benne ilyen irányú potenciálJelenlegi konfig:
Asus M2N-E
AMD 5050e (2.6GHZ) Processzor
4GB DDR2 667 RAM (4x1GB,, tele van az összes slot)
ATI HD4670 1GB Video (ha nem fér bele a keretbe ez is maradhat, majd kicserélem később)
2x1TB WD vinyó (maradna)
ODD (maradna)
Corsair 400 Wattos táp (maradna)
Van házam is, kicsit ugyan szakadt, talán később azt is beszereznék (most maradna)Rászánt összeg: 60ezer
[ Szerkesztve ]
-
feloman
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Egy olcsó főleg internetre, filmnézésre alkalmas gépet szeretnék összeállítani szüleimnek.
Csak alaplap, processzor, memória és tápegység kellene, mert a többi már adott - tönkrement a régi gép s ezek lennének újítva csak.
A keret 35 eFt körül lenne - max 40 eFt.
A régi winchester és dvd-rom sajnos IDE csatlakozású. Olvastam hogy lehet venni átalakítót, de ezek nem tudom mennyire lehetnek jók, mert az újabb típusú alaplapokon már csak sata csatlakozások vannak.Segítségeteket előre is köszönöm!
felo
-
trickyy
senior tag
válasz macimeister #25885 üzenetére
lap: ASRock FM2A55M-DGS ~ 13k
CPU: AMD A8-5600K 3.60GHz FM2 BOX 25k
RAM: Corsair Vengeance 8GB 1866Mhz KIT (2X4GB) 13k
HDD: HITACHI 500GB 7K1000.C 7200rpm 16MB ~13k
VGA: integrált-HD 7560D
ODD: pendrive-ról felrakjátok a windowst
TÁP: Apróról valami minőségi FSP táp 3-5k között
ház: Sharkoon Vaya ~8k~72k, vinyót nem érdemes újonnan kisebbet venni, mert kb egy árban vannak, esetleg azt is apróról 7-8k között.
-
trickyy
senior tag
válasz feloman #25893 üzenetére
Szia!
Én a helyedben néhány dolgot apróról szereznék be.
CPU: AMD A4-5300 3.40GHz FM2 BOX ~12k
LAP: ASROCK FM2A55M-DGS ~13k
RAM: Kingston 4096MB DDR3 1600MHz CL9 ~6k
HDD: apró 6-7k
PSU: apró 3-5k~40k
Én a helyedben használtan vennék itt hardveraprón egy minőségibb FSP tápot 3-5k között. Vinyóval is ez a helyzet, 6-7k körül egy 250-es, vagy 320-asat, ha veszel nem kell szenvedned az IDE kábellel és gyorsulhat a rendeszer is.
-
Nova_
tag
Ehhez ez összeállításoz;
ASROCK Z77 EXTREME6/TB4
CORSAIR 16384MB Vengeance DDR3 1600MHz CL10 KIT CMZ16GX3M2A1600C10
OCZ 240GB SATA3 2,5" Vertex 3 Max IOPS VTX3MI-25SAT3-240G
INTEL Core i7-3770 3.40GHz 1155 BOX
WD 2000GB Caviar Black 7200rpm 64MB SATA3 WD2002FAEX
FRACTAL DESIGN Arc Midi Tower
ASUS MATRIX-HD7970-P-3GD5 HD7970 3GB GDDR5 PCIE
CORSAIR Hydro Series H70
Samsung SH-224BB/BEBE fekete OEM DVD íróez a táp jó szerintetek?
CORSAIR Gaming Series GS800W 80+ Bronze
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
Állásajánlatok