Új hozzászólás Aktív témák

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz tpeter77 #30390 üzenetére

    A vírusirtó manapság csak egy komponense a hatékony védelemnek. Az XP-t win7 (v 8.1)-re cserélni mindenképpen alap. Ezekután:

    0. Nem ráklikkelgetni mindenféle vacakra, ami a spamekben, letöltős oldalak kamu nagy zöld "letöltés" gombján van. Illetve nem telerakni a gépet mindenféle bloatware-rel (letöltős oldalak által felajánlott "letöltés segítők", de egyéb, látszólag megbízható progik is sokszor hoznak magukkal szemetet).
    1. UAC-t maximumra húzni, kritikus komponenseket (Java, Flash player, Acrobat) és persze az oprendszert automata frissítésre állítani
    2. Böngészőt biztonságosra konfigurálni: pluginek (flash, java) csak klikkre induljon, védelmi beépülőket felrakni: Adblock+ (szűrőlisták között mindenképp ott legyen a malware domain-blokkolás), Bitdefender Trafficlight
    3. Extra védelem pl a telepítést nem igénylő Hitman Pro Alert.

    4. Ezekután egy vírusirtónak nem sok dolga marad, az ingyenesek közül ajánlom az Avirát, Avastot - fentebb javasolták a 360 security-t (ezt én még nem próbáltam).

    Az 1-3 pont eszközei nem fognak nyaggatni, max az UAC - az pedig teljesen jogosan, lévén sérelmezi, ha vmi a védett területre akar települni, bele akar szemetelni a registrybe, stb.

    [ Szerkesztve ]

    30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Új hozzászólás Aktív témák