Aktív témák

  • h_143570

    addikt

    válasz L7wy #5926 üzenetére

    1,
    A HIPS csak jelez, kiertekelest nem vegez.
    Az ellentabor nagy resze valojaban elore megirt komponeneseket huzogat ossze minimalis hater tudas kereteben. Ezek ellen siman el lehet erni ekkor hatekonysagot.
    A tenylegesen foradalmian uj kartevovel mar mas a helyzet, foleg azert, mert sokkal tovabb tart kifejleszteni, mint megirni a felismero signaturat. Illetve nagyon komoly hater tudast igenyelnek, ami csak keves embernek van meg.
    Ezert inkabb minimalis modositasokkal probaljak atverni a signatura alapu oloket, ami a proaktiv vedelm hatekonysaganak a novekedese is igazol.
    Ezt a Kasperskyiek is felismertek es mar legalabb 2 verzio ota foylamatosan a heurisztikus vedelmuket tapoljak, szerinted veletlenul?
    A HIPS megfogna mindent ha a felhasznalo kepes lenne rendes valszokat adni neki. Erre visszont kb anyian kepesek, mint ahanyan foradalmian uj karetvot tudnak irni.

    2,
    Na lassuk csak van 10 nagy oprendszer a piacon, 3 XP es 2 Vista a szerviz csomagok szerint csoportositva, szorozva 2vel a 64 bites tamogatas miat. Ehhez vegyunk hozza azt a kb 2-300 gyakran hasznalt programot, amelyek mindegyike belepiszkal valameilyen szinten az oprendszerbe. Ezek utan probalj irni egy olyan programot amelyik minden korulmenyek kozott hibatlanul fut a fent emlitet kornyezett tetszoleges kombinaciojaban. Szolok elore, hogy nem fog sikerulni es akkor meg drasztikusan al is becsultem a lehetseges gyakori programokat, illeltve a feltelepitesi sorendet is.

    ----------

    Roviden azert egyszerubb erros heurisztikat irni, mint stabil programot mert a masik oldal is fel van higulva technologiailag, kulonben nem birnanak ennyit kif*sni magukbol naponta.

Aktív témák