Új hozzászólás Aktív témák

  • sityupityu

    veterán

    Üdv!
    Mint írtam korábban, megvettem életem első lg tévéjét, egy 55 colos C1-et.
    Maga a tévé teljesen hozza az elvárásaimat. A panellal nagyon elégedett vagyok (hosszas olvasgatás után ez miatt is tettem le a voksomat vásárláskor az lg mellet közel 14 év samsung lcd felhasználói múlttal a hátam mögött). A tévét külsőleg is minőséginek érzem, szerintem itt sem lehet belekötni. Már maga a dög nehéz állvány (és ezt pozitív értelemben írom) az alumínium előlapjával is meglepett, csodálkoztam is hogy még adnak ilyen komoly talpat egy tévéhez a mai anyag spórolós világban.
    Ami nem tetszik az a menü. Számomra a samsung után iszonyatos a felépítése. Persze tudom, hogy ezt ember válogatja és megszokás kérdése is a dolog. De egyszerűen nem nagyon tudok megbarátkozni vele egyenlőre. Pluszban ezt még megtetőzi a menü megjelenése is. Komolyan mondom, ilyen puritán ócska egyszínű szürke kezelői felülettel nem is tudom, hogy hol találkoztam utoljára. Egy 4-5 éves gopro-nak is különb kinézetű menüje van mint ennek a tévének. :) Természetesen ezek a dolgok csak másodlagosak, a kép a lényeg amivel baromira elégedett vagyok, meg hát mint az előzőekben írtam, embere válogatja, hogy kinek mi jön be. Csak gondoltam leírom azt is, ami nem teszik benne.

    Viszont szeretnék kérdezni is, egyenlőre csak egy dologgal kapcsolatban. Beállítottam két képmódot magamnak, a szakértői világost és a sötétet. Bármint hogy ezt a kettőt szabtam magamra, az egyiket nappali a másikat esti tévézéshez. Kalibrálva nincs a készülék és nem is lesz, a korábbi tévéim sem voltam. Én hamar megtalálom a számomra megfelelő beállításokat, az hogy mennyire valósághű vagy színhelyes engem nem érdekel. Láttam már kalibrált tévét is, sok dologban tetszett is meg nem is...szerintem ez már évek óta lerágott csont minden tévés fórumban, kár belemenni. A lényeg hogy nekem megfeleljen hiszen én nézem, de gondolom hogy sokan mások is így vannak ezzel.
    Na most a problémám az, hogy a két beállításom közötti kézzel való váltogatás baromira nem jön be, ráadásul ugye nincs is átmenet sem a kettő között. Borús időben a normál nappalira beállított fényerőm sok, az éjszakai beállításom fényereje meg kevés. Az ugye nem megoldás, hogy sötétítővel esetlegesen befolyásolom a nappali aktuális természetes fényét, hiszen adott esetben más is tartózkodhat ott rajtam kívül aki lehet, hogy nem feltétlen díjazná a dolgot. :D Viccet félretéve, adott időben különböző erősségű természetes fénynél is használva van a tévé. Az eco módot kikapcsoltam, mert úgy vettem ki a leírásokból, hogy ez nemcsak az oledek fényerejére, hanem másra is hatással van. Ezért is szabtam magamra két nézőprofilt. Korábbi samu tévéimnél elég volt egy profil, mivel ott az eco mód csak a háttárvilágításra volt hatással (ugye sima, háttérvilágítású lcd tévékről van szó). Beállítottam a minimum és maximum értéket hogy meddig mehet föl illetve le, és nem volt semmire sem gondom. Jó volt a nappali és az éjszakai fényerő is, és ugye átmenet is volt a kettő között.
    Tehát a kérdésem az lenne, hogy mi lenne a problémámra a megoldás? Vagy az is lehet, hogy félreértelmeztem ennél a tévénél az eco mód működését, és ugyanúgy csak az oledek fényerejére van hatással mint a hagyományos lcd tévéknél a háttérvilágításra? Ha bekapcsolnám, akkor ugyanazt érném el vele mint a korábbi tévéimnél, és megszűnne a problémám?
    Előre is köszönöm a segítő válaszokat. :R

    [ Szerkesztve ]

    --albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

Új hozzászólás Aktív témák