Új hozzászólás Aktív témák

  • kuyarashi

    őstag

    válasz Kernel #11057 üzenetére

    Köszi, tanulságos volt.
    Akkor ha egy 12 V-os led szalagnak csak 5 V-ot adok, akkor elméletileg nem is kellene fényt adnia? (Egyébként ad, mivelhogy itt van a kezemben és DC-ről, 4.5 V-on világít, csak nem tudom mit értettem félre.) :)

    Az LG W2420R RGB led háttérvilágítású monitoromnak (PWM-es, azt hiszem 240 Hz-en) elcsúsztak a színei pirosba. Ha minden igaz, hardveresen nem kalilbrálható. Ami elég furcsa egy tervezőmonitor esetében. Ráadásul valahol olvastam, vagy hallottam anno, hogy ennek a monitornak a ledjeit is lehet kalibrálni. Mondjuk ez túl jól hangzik, viszont ennek örülnék, mert arra gondoltam, hogy mivel a kék ledek "kopnak" legjobban, így (elsősorban) a pirosak felülkerekedtek. Természetesen ennek a lehetőségnek a valószínűségére sehol nem kaptam meg a választ.
    Azt, hogy nem kalibrálható a monitorom hardveresen az X-Rite írta meg levélben, de a magyar LG vállalat is ezt állította. Hozzá kell tennem, hogy az előbbi esetben egy konkrét koloriméter (i1Display Pro) kapcsán közölték ezt, de az nem derült ki számomra egyértelműen, hogy csak a szóban forgó kalibráló eszközzel nem lehet belőni hardveresen a színeket, vagy maga a megjelenítőm az, ami alapvetően nem támogatja ezt a funkciót.
    Az LG munkatárs pedig úgy nyilatkozott, hogy "Ez a monitor -tudomásom szerint- nem kalibrálható hardveresen".

    Kissé elkalandoztam, de azért részben idevág a téma. Hátha valaki bővebbet tud.

    [ Szerkesztve ]

    iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

Új hozzászólás Aktív témák