Aktív témák

  • Capella

    senior tag

    válasz foppa #18728 üzenetére

    "Sony KDL-40W4500
    Philips 37PFL9603D?
    Van valami lényeges különbség tudásban köztük?"

    Philipsben bigdigit a guru. Ha tévedek, majd javít vagy kiegészít.
    Tudáskülönbség legfeltűnőbben a Philipsnél az mpeg4 hiánya. Ha ez neked nem gond, akkor rendben.
    Ha kell az mpeg4, akkor a 37PFL9603H típust kell megcélozni, illetve lehet a nagyobb 42" képátló is, ha bírod anyagiakkal.
    A Philipseknek a műszaki adatokban van némi fölénye a mezőny többi tagjához, átlagához képest. Hogy ez mennyire jön ki a képminőségben, meg milyen az összkép a használat során, azt egészen konkrétan nem tudom, de a tesztekben az szokott lenni a konklúzió, hogy a 9-es sorozatnak igen jó képe van, az SD adás is szinte a legjobb a többihez képest. A kérdés csak az, hogy a bolti ár nagysága megéri-e ezt a többletet.
    A Sonynak sem rossz az SD adásminősége, de egy tesztben "csak" a szokásosnál vagy átlagosnál jobbnak említették, nem kiemelkedőnek.
    Tapasztalatom szerint mégis igen jó az SD adás 40W4500-on. 2,5-3 m-ről, jobb, mint a CRT, bár sok függ természetesen az adásminőségtől. TV2 és RTL Klub szinte kiváló néha, ezt csak az M1 HD veri természetesen.
    A Philipsnek 17 bites panelja van 2250 billió színnel, bár lehet hogy magyarul ez "csak" milliárd lenne.
    A Sony 10 bites. A Philipsben állítólag S-IPS panel van 2 msec válaszidővel, ezt hivatalosan leírva ugyan nemigen láttam, de mi más lenne?
    A Sony 6 msec-es S-PVA, és a fáma szerint az S-IPS képminősége jobb.
    Olvastam olyat fórumban, hogy az előző Sonynak, a 40W4000-nek állítólag nulla az input lagja. Ez játékosoknak szempont és jó lehet. A Philipsről nem tudom.
    Mindkét képernyő tükröződésmentes, de ha a boltban jól láttam, a Philipsé még kevésbé tükröződik. Ez nemcsak műsor alatt, de még kikapcsolt állapotban is szempont lehet, hogy van-e egy feleslegeges tükör a szobában. Én semmiképpen nem vennék tükröződő TV-t.
    Csicsa még az Ambilight a Philipsnél. Egyesek esküsznek rá, hogy milyen jó így tévézni. Nekem nem kellene, jól elvagyok, vagy még jobban is a hagyományos módon.
    A Sonynak néhány gombbal, közvetlen funkcióval több van a távirányítóján. Ambilight persze nincs. ;)
    A Sonynak nagyobb a dinamikus kontrasztja, de erre nem érdemes alapozni, inkább jobb eleve kikapcsolni.
    A Philipsnek 2x15 W kimenő teljesítményű hangja van, a Sony csak 2x10 W. Erősítőről használva tökmindegy.
    A Philips kezeli USB-n az NTFS-t fájlrendszert is, a Sony csak FAT32-ig, és ékezetes mappák, fájlnevek nem lehetnek a lejátszáshoz.
    A DLNA-t parasztvakításnak tartom egyelőre. A Sony csak .jpeg és .mp3 fájlokat tud így lejátszani, a Philips talán mpeg2-t is.
    A Philipsben eggyel több HDMI csatlakozó van és koaxiális hangkimenete van, míg a Sonynak optikai. Akinek fontos az 5.1, a koax jobb választás.
    Ezek a műszaki különbségek nagy vonalakban. A képjavító technikák eltérő fantázianéven kb. ugyanazt tudják, de a minőségi különbséghez valami A-B összehasonlító teszt kellene. :D
    Van még a dizájn, ami kinek hogy. Nekem a Sony jobban bejön.

Aktív témák