Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz Misály #4162 üzenetére

    Aki meg alkoholt iszik bringázás előtt az max pozőr.
    Vagy lelkes természetvédő, aki szereti a fákat ölelgetni lefelé menet :D

    A füves cigit vártam még a sztereotípiákhoz, de némi igazság van benne. Múlt szombaton Szépjuhászné és a Nagykovácsi út között a sárga-zöld kör kereszteződésénél két DH-s majdnem turistát gázolt, mert teljes sebességgel robbantak be oda a keresztirányú forgalom ellenére. Ha az ilyenek a DH-s társadalomban megkapják a többiektől a magukét, azzal mélységesen együtt tudok érteni.

    Én tavaly 3 alkalommal mentem fel a fogassal (tudom, kicsi a merítési minta), ekkor az XC/trekking bringák aránya mindegyik esetben bőven 50% felett volt, és már csak ezekkel megtelt volna a fogaskerekű előírt limitje. Szóval milyen DH/FR túlsúlyról beszél?

    Valamelyik Shimano leírásból olyan rémlik, hogy középső tányéron mindent lehet használni, kistányéron a legnagyobban, nagytányéron a legkisebbet nem. Meg egy olyan is rémlik ugyancsak Shimano részéről, hogy kistányéron a két legnagyobbat, középső tányéron a két szélsőt, nagy tányéron a két legkisebbet nem szabad használni. Szóval a kérdésre annyi lehet a válasz, hogy ne válts keresztbe :)

    Nálam valahogyan úgy néz ki, hogy
    nagytányér (44 fog): városon belül/aszfalton/light terepen, síktól a hosszú 2-3%-os emelkedőig bármi belefér (vagy pár rövidebb meredekebb is)
    középtányér (32 fog): hosszú 4-6%-os emelkedő aszfalton, terepen hullámvasút jelleg, pár rövidebb, de combosabb emelkedő (például a Várba így megyek fel, múlt csütörtökön a 11-es busz útvonalát a végállomásig így tettem meg, valamint a Guckler mindkét irányban és a Hárs-hegy-kör is középtányéros nálam)
    kistányér (22 fog): hosszabb 7-10%-os, vagy rövidebb 12-14%-os emelkedő. Ami ennél durvább, ott tolom/meg kell állni pihenni, mert elfogyok egy idő után :B

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Aktív témák