Aktív témák

  • ---Lasali---

    Közösségépítő

    válasz ludsimon #30805 üzenetére

    Szezon közbe nem érdemes erősítő edzéseket végezni szerintem. Nincs is rá idő hogy kipihend az ilyen edzéseket.
    Inkább kell tolni a kilométereket ilyenkor.
    Aztán télre, alapozó időszakban lehet próbálkozni az ilyen kondi teremben, otthon, esetleg kint felöltözve (futás, lépcsőzés, korcsolya) edzéseknek.
    Az hogy mennyire megy fel a pulzusod, azt igazából azt te szabod meg. :)
    Egyébként nem tartom problémának azt hogy anaerob magas pulzussal is mész az edzésen. Az elmondottaid alapján nem vagy gyenge, és nem azzal küzdesz hogy egy akármilyen kis emelkedőn csörlőn elszáll a pulzusod és megpusztulsz a légszomjba. Amikor én/mi edzettünk sokszor volt hogy edzésen elértük egy emelkedőn a 190 es pulzust.
    Egyébként meg az ilyen erősítő edzések, inkább az izomzatot erősítik, és attól még a biciklin ugyan úgy, vagy az izomtöbblet miatt még jobban ki tudod magad hajtani magas pulzusba.
    Magas pulzus ellen szerintem pontosan betartott, megtervezett résztávozós edzésekkel lehet tenni. Nekem soha nem volt türelmem hozzá, viszont ahhoz se hogy egyenletes tempót tartsak, meg itt sokszor lassítani gyorsítani kell az utcákban, szóval én önkéntelenül is rész távoztam.
    Mindenesetre a sérülésekre visszatérve, azt véletlenül se csináld, hogy a combodat folyamatos, napról napra nagy terhelésnek teszed ki, akár erős áttételen hajtással, akár naponként ismétlődő emelkedőre ráfordulós edzésekkel, súlyzós edzésekkel. Csinálhatsz ilyet, de egy héten max 2 szer, és utána legyen pihenős nap. Én ezt tanácsolom.
    Én anno nagyon fejlődni akartam izom erőben, és az lett a vége hogy most abba kellett hagynom a versenyzést 3 éve, mert ugrótérd szindróma alakult ki, ami szteroiddal sikerült a dokinak valamelyest megszüntetni, de azóta is véletlenszerűen begyullad a térdem, úgy hogy állni is kellemetlen rajta.
    Ehhez a sporthoz is az kell, hogy ne hetekre hónapokra tervezz és tűzz ki célokat, hanem évekre, és több 10 ezer km -ben kell gondolkodni. Máshogy nem lehetsz ott a magyar első 10 ben soha, még amatőrben se. Valahol le fogsz esni a nyeregből, hacsak nem vagy egy született tehettség, és genetikai csoda.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák