Új hozzászólás Aktív témák

  • OhAi27

    tag

    válasz H A M M E R #1917 üzenetére

    na mar most...

    szerk | -1: szal a suli...3 evig egyetemi hallgato voltam, ahol az egyik alaptargyam nem sikerult teljesiteni ezert egyreszt csusztam is volna masreszt elegem is volt harmadreszt eselyes volt, h emiatt eltiltanak 2 felevre. Ekkor jott egy olyan lehetoseg, h atmegyek a foiskolara (ahol vegeztem), es az ott tanulando targyaim 85%-at beszamitjak az egyetemi tanulmanyaimba. Tehat csak egy peldat mondok (hasonlatba fektetve): tanultam az egyetemen mondjuk azt, h milyen villanykorteket arulnak a sarki kozertben. Ezt a foiskolan elfogadtak villanyszereles targynak. A maradek 15%-at a targyaknak megcsinaltam es kaptam egy diplomat ugy, h gyakorlatilag lovesem sincs az adott szakmahoz.Szegyen nem szegyen ez van...Most inkabb hagytam volna ott emiatt?

    1. mindig kihangsulyozom a motivacios levelben (tenyleg ugyelek erre a reszre kivaltkepp), h a lojalitas fontos szempont szamomra, es csak es kizarolag hosszutavu munkahelyet keresek. Tobb okbol is hangsulyozom ezt...Az egyik (ezt nyilvan nem irom le sehova) az, h ha sikerulne olyan munkat talalnom bp-n ahol kapok egy 6 honapos munkaszerzodest, maris kapok onkormanyzati tamogatast (lakhatasra es utazasra). Tehat ezzel a reszzel nincs gond.

    2. azert kuldok ketfele oneletrajzot, mert (tapasztalat), h volt mar ahol a pdf-el egesz egyszeruen nem tudtak mit kezdeni es visszairtak, h ugyanmar kuldjem mar .doc-ban. Azzal, h ket fele cv-t kuldessz szerintem semmi gond sincs, hiszen mutatod a munkaado fele, h odafigyelsz a reszletekre. (Kissebb cegeknel pl. rendszeresen megfigyeltem, h kerik a .doc formatumot.) Ettol fuggetlenul a .pdf oneletrajzom az ami kicsit 'design'-osabb, es mivel ha kicsit magamba nezek akkor azzal elegedett is vagyok kinezet teren. (.doc -al is, csak azt nyilvan nem lehet annyira cifrazni mint egy pdf-et.)
    Irtad, h a nyomtato kb mindenhol ugyanaz...Nos ez egy tevhit, sokaig direkt fekete-feher kepet hasznaltam a cv-ben, h a nyomtatot ne 'terheljem', de tobb helyen olvastam, h nagyon fontos az, h a kep maga szines legyen hisz legtobb esetben ugysem nyomtatjak ki a cv-ket es egy kepbol azert sokra lehet kovetkeztetni.
    Egyebkent itt a pdf cv vazlata (ez meg regi kep, koszonom nem kell felhivni a figyelmemet a hibakra, ez csak vazlat volt):

    Van ennel 'designosabb' cv-m is, de azt csak olyan helyekre kuldom ahol a hirdetes hangsulya engedi. (Pl tegezodnek benne stb.) Az sincs azert tulbonyolitva, az annyiban kulonbozik, h van egy alig lathato hatter kep es diagramokon vannak abrazolva a kulonbozo kepessegeim szintjei.

    3. Berigenyt termeszetesen nem irok minden cv-be ez egyertelmu. Csak es kizarolag oda szoktam irni berigenyt ahol ezt kulon ugy kerik, h AZ ONELETRAJZABAN TUNTESSE FEL BERIGENYET IS. Amennyiben csak azt irjak, h kerjuk jelolje meg berigenyet is, abban az esetben a motivacios level vegen szoktam kiterni ra. Altalaban ott is ugy, h valahogy bele szerkesztem a mondatba, h ezen a teren felettebb rugalmas vagyok.

    btw az eredeti kerdesre meg mindig nem kaptam valaszt (kiveve egyet):

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák