Új hozzászólás Aktív témák

  • H A M M E R

    csendes tag

    válasz OhAi27 #1916 üzenetére

    Gondolkodj a munkáltató fejével, bemész interjúzni és azt mondod, hogy nem érdekel, amit eddig az egyetemen tanultál, elég fura. Olyat hallottam már, hogy valaki informatikus, de nem érdekli a programozás, de hogy az egész nem érdekli amit a suliban tanult, felfoghatatlan. Akkor minek végezted el a sulit? Semmi értelme nem volt.
    Amúgy írtad, hogy szimpla betanított munkát sem találsz. Az sem jó taktika diplomával, hogy nem szellemi munkát keresel, azt fogják gondolni, én legalábbis azt gondolnám munkáltató oldalról, hogy csak azért keresel melót, hogy addig ne halj éhen, ameddig jobbat nem találsz, és ez egy munkáltatónak nem biznisz, hogy lehet kiképez, (két-három hónapig alig termelsz hasznot a cégnek, sőt még erőforrást vonsz el azzal, hogy valakit lefoglalsz, aki betanít) te meg azonnal lelépsz egy jobb helyre. Persze egy fénymásoló munkánál ez nem igaz, mert ott nem 3 hónap a betanítás gondolom...

    Írtad:
    ".pdf es .doc formatumban is szoktam csatolni a jelentkezesek melle. Egy hr osztalyon dolgozo ismerosom is atnezte es azt mondta nincs gond vele."
    Valamint írtad, hogy mindig írsz bérigényt.

    Ha van itt HR es, ezzel kapcsolatban mondjon már valamit, mert nekem eddig mindig azt mondták a HR-esek, hogy nem szabad bérigényt az önéletrajzba írni, kivéve, ha ezt külön kérik. Ilyen esetben ha nincs munkád, sem tapasztalatod, el kell vállalni bármilyen bérrel azt a munkát, ahol tapasztalatot szerezhetsz, aztán majd 2-3 év múlva vagy megemelik a béred, vagy elmész máshová emberi fizetésért.
    Nem értem minek csatolod CV-t doc-ban is meg pdf-ben is.. Mi értelme van ennek? A pdf azért jobb, mert minden nyomtatón elvileg ugyanúgy kell kinéznie, egy két helyen, ahol kell ismerni a wordot, jobb a doc mert ebből már meg tudják nézni a szövegszerkesztési tudásodat, pl hogy a bekezdést szóközzel vagy bekezdéssel oldottad meg, de szerintem egy diplomával rendelkező emberről feltételezik, hogy ért a word-höz, valahogy meg kellett írnia a szakdogát:)

Új hozzászólás Aktív témák