Új hozzászólás Aktív témák

  • Bile Demon

    őstag

    válasz radi8tor #12178 üzenetére

    Bevallom ezt a hűtőt még nem vettem le. (Alaplap kiszedéssel indulna). De le fogom, most úgyis csak ideiglenes dobozban van. Jövő héten érkezik a konfighoz méltó ház.

    Volt már rajta kezdetnek freezer7 pro rev2. Titan nano grease-el. Mindent úgy csináltam, mint a C2Q-nál, vékonyan elkentem a teljes felületre.
    Aztán a gyári hűtő. Gyári pasztával aztán MX4-el középen kis pötty, elég jól szétterült, de azzal se volt jobb a helyzet, igazából a különbségeket ki se tudtam mérni.
    Aztán a Mugen MX4-el pasztázva két vékony csíkban pasztáztam középen a mag irányában. Kb azonos nyomatékra húztam a csavarokat érzéssel, láttam kissé hajlott a lap, és kicsit lazítottam rajta.

    Alap órajelen és feszen 8 fok a különbség a magok között (terhelten). Akkor 130W-ot vesz fel a rendszer (idle 43W).
    -100mV offsettel 4GHz-n 6 fok a különbség és 110W-ot vesz fel.
    +25mV offsettel 4,5GHz-n 194W-ot kér és 20 fokos különbségek vannak...

    A +25mV-ot nem próbáltam csökkenteni, mert 4.6GHz-on már így is display driver hibával indul a WIN8 (aztán a linx és prime lefut sokszor! :) ) a display driver jobb stabilitásteszt?

    Létezik, hogy egy mag 77 másik meg 96 fokos? A heat spreader valamennyire ki kell egyenlítse, még ha a hűtő nem teljesen jól fekszik fel akkor is. Szerintem inkább az lehet hogy a hőmérők kalibrációja már érvénytelen, mert 2x annyi hő termelődik a chipben, mint amire méretezték.

    Egyértelmű, hogy a +500MHz nem ér meg ekkora többlet disszipációt, csak próbálgatom, 4GHz körül fogok megállapodni, vagy ott, ahol a 130W-ból megáll.

    Bruhe

Új hozzászólás Aktív témák