- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
szeva000
addikt
válasz GuguGuru #11399 üzenetére
Alatta nekem is stabil volt,de hibázott...Én is 1,210 körül értem el 4300-on,hogy most nincs gond vele....De majd egy 4-5 órás tesztet is lenyomok,nem csak egy órásat.
Igaz most már a vga-val szopok..eddig az igp-t használtam,most mondom,beledobom már a 7770-et.......ááááááááá -
bandika0626
senior tag
válasz hertotti #11400 üzenetére
Tedd fel a chipset drivert. Én most szívtam a win8-cal.Őrült gyorsan betölt, gyorsabban mint a win7 aztán minden baromi lassan csinált. Még a google-ra is várni kellett vagy fél percet a progikról meg ne is beszéljek.Aztán feltoltam a chipset-et és minden úgy ment mint win7 alatt. Samsung 830 64GB SSD.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
hertotti
csendes tag
válasz bandika0626 #11402 üzenetére
a legújabb chipset drivert tettem fel ez sem segitett!
De közben csináltam egy ssd tesztet:mennyire jók ezek az értékek?
-
bandika0626
senior tag
Egy 3770-hez már kevés a 4+x táellátás főleg ha van egy kis tuning?
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
TiborP
csendes tag
Egy kerdesem lenne. Tudja valaki, hogy az ASUS P6T alap kompatibilis-e a Core i7 Ivy Bridge 3 generacios processzoral? Elore megkoszonom.
-
GuguGuru
tag
válasz szeva000 #11401 üzenetére
Most úgy néz ki 1,21 V beállitva, ami 1,236 terhelve de mostmár a linpack AVX OCCT megy 36 perce, és nem hibázott, ugyhogy ennyi, ez kell a stabilitáshoz. Mondom, ezzel nézd meg te is.
Miért szivsz a VGAval?
Én GTX480-amat tettem vele, megy mint a szél, 830/2000-en tudja a kis gyári tuningos GTX 580-ak tempóját,
Bőven elég, különösen ha figyelembe vesszük milyen olcsón vettem.Amugy nemtudom ti próbálkoztatok-e a Virtu MVP-vel, de nekem nem jött be. Voltak járékok amik villogtak, texturahibáztak, vagy lassultak (BF2BC) , pedig a "d" módot használtam, értsd monitor a GTX480-ra kötve, ahogy mindennek csak javulni kelett volna. ugyhogy bár katalogus szerint a kerék felfedezése óta a legjobb dolog amit kitaláltak, inkább hagytam a francba, és kikapcsoltam az egész IGP-t, nekem ne szarakodjon, meg fűtse a procit pluszba. Az áramfogyasztás meg amugyse érdekel...
Giga Z77-D3H, Core i5 3570K@4Ghz 1.15V, Xigma Dark Knight,2x2048Mb Corsair VengeanceC9,MSI_GTX480_TwinFrozr2@830/2000,CorsairVX550,LogitMX1000/G15, FanatecGT3RSV2+Clubsport
-
szeva000
addikt
válasz GuguGuru #11408 üzenetére
Én fölélőttem és 1,220V-on hagytam 4300MHz-en.Majd ha lesz időm még lehet belövöm 4500-ra.Igazából már ment 1,26V-on,de 10perc után ráhagytam.
A VGA b*szott elindulni.Most nyomtam egy cmos resetet és jó.A hdmi kimenet viszont nem megy....Még jó,hogy 2db DVI van rajta,mert DVI-HDMI átalakítóval ott megy már a tv és a monitor is DVI-n.
Nekem nem kell NV...nekem már lényeg a villanyszámla....inkább a legfőbb ok ez volt,hogy ezt vettem a 4850 helyett.
Egyébként most mértem a proci fogyasztást így húzva...Még nem volt a gépben csak a prici igp-vel használva és egy ssd....4500MHz-en terhelve átlag 120W körül zabál a rendszer.Azért felszaladt néha 140W-ig.... -
JoolsNOS
veterán
válasz GuguGuru #11381 üzenetére
Azt nem láttam, hogy a lapod emeli meg, nem te. Pont azért írtam, mert az emelés nem tesz jót a stabilitásnak. (azt is láttam, hogy épp visszavetted, csak nem értettem miért emelted meg előtte)
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
BeLucZ
addikt
3570knál és extreme 4es asrock lapnál hogy lehet majd kiiktatni az igpt? hétfőn szerválom be a 7970est.
biosban nem láttam ilyen funkciót vagy csak nem vettem észre, ötletem az lenne hogy ha majd meglesz az ati akkor letiltom eszközkezelőben meg ugysem arra lesz dugva a moncsi, meg amúgy is ideges hogy a 8gb ramomból le foglal 256 mb-t.
ha épp nincs vga akkor jó de későbbiekben teljesen mellőzném
[ Módosította: radi8tor ]
-
GuguGuru
tag
válasz JoolsNOS #11410 üzenetére
Semmi gond, volt egy idő amikor az alaplapgyártók megemelték 100,9-re egyes modelleknél, hogy a tesztekben kicsit gyorsabbak legyenek a gyanutlan szemeknek.
De a ma felrakott F18as bios már maga 100,1-re teszi autónál, szerintem emiatt is lett a sok forumozó szerint stabilabb, csak ezt nem gondolták igy végig, vagy nem nézték.Én nálam ATI szóba sem jön mert a CUDA-t sok mindenre használom, Boinc, video kódolás, stb.
Mellesleg a Physx-et is szeretem.A fogyasztásra meg azt tudom mondani, hogy a hangrendszerem egy highend házimozi, 1500W-os Parasound erősitővel, és egy 1200W-os Velodyne mélyládával, plusz egy 400W-os vetitővel, ergo hogy emelett a gép 200 vagy 300 Wot eszik amikor játszom, lássuk be nincs jelentősége.
Giga Z77-D3H, Core i5 3570K@4Ghz 1.15V, Xigma Dark Knight,2x2048Mb Corsair VengeanceC9,MSI_GTX480_TwinFrozr2@830/2000,CorsairVX550,LogitMX1000/G15, FanatecGT3RSV2+Clubsport
-
szeva000
addikt
válasz BeLucZ #11415 üzenetére
Nah én most szoptam a HD7770 berakásakor....Nen indult először...Alapesetben a biosban is a PCI-E csatoló van beállítva...Ott is újra megnéztem,minden oké.....jel sehol...
Kínomban csináltam egy cmos resetet és csoda történt...elindult a 7770...azután visszaállítottam a beállításokat és azóta minden oké -
BeLucZ
addikt
látom beleszerettél a hd4000-be, hogy így véded nem várok én semmi se tőle csak elmondtam a véleményemet a gpuról, ellenben te itt személyeskedsz, én nem téged minősítettelek
szívem joga véleményt nyilvánítani egy hardverről, megtehetem, ha tetszik neked , ha nem
olyan ember véleményére voltam kíváncsi, aki használ diszkrét vga-t a gépében ivyval és kiiktatta az igp-t, nem értem hogy te mit pofázol ebbe bele???? ha nem tudsz segíteni vagy nem akarsz, akkor ne írj inkább
és tudod mit? 4-edszerre is lefosozom a HD4000-et!
#11417) szeva000: köszi hogy megosztottad a tapasztalatodat, remélem én nem fogok így járni a 7970essel, hanem egyből működni fog
[ Szerkesztve ]
-
GuguGuru
tag
válasz BeLucZ #11418 üzenetére
Nekem Giga lapom van, benne a diszkrét gtx480, és simán ott van a Peripherals menüben hogy integral graphics : Auto/Enabled/Disabled.
Amugy meg nem értem miért kell védeni a HD4000et, értem én hogy jó, csak amire nekünk kell, arra nem, és nem érdekel hogy mennyire nem fogyaszt, vagy milyen pici, a funkció érdekel amit ellát nálam.
Ez olyan mint egy fullos traktor, értem hogy a parasztbácsinak nagyon jó, de ettől még nem vagyok oda érte. Kifizethetek egy olyan funkciót, ami max arra jó, hogyha eladom a VGA-m és az új nem jön meg időre, akkor pár napig tudok netezni/ sorozatozni a géppel. De őszintén megvallva, sokkal jobban örültem volna ha kihagyják mondjuk a K-sokból a francba.
Persze irodai gépbe nagyon jó dolog, de oda meg amugyis felesleges 30-50 rongyos proci, szóval megintcsak semmi értelme.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kanyarodjunk vissza a topic témájához - ismét. A személyeskedés sem ide való!
⭐ Stella
-
melan
senior tag
Sziasztok!
i5-3450-em van, és érdekel, hogy elég lenne e neki egy Mugen hűtő passzívan? -
Hoorus
őstag
válasz bandika0626 #11404 üzenetére
Dehogy kevés.. Simán jó lesz..
-
félisten
Hali! Gondoltam ránézek mennyit kúsztak el a mag hőfokok. Ugye nekem 3770K van kupak levéve, mag kupak és kupak blokk között van Coollaboratory Liquid Pro. Jelentem minden maradta régiben, nem lett melegebb. Most kapott új buist a Z77, hát meggyűlt vele a bajom, de már jó.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
BeLucZ
addikt
tudja valaki, hogy miért van az, hogy direkt kikapcsoltam tuningolás előtt a turbo-t és mikor tuningoltam automatikusan visszarakta a bios és nem tudok hozzányulni sem, mert nem engedi állitani
ez normális?
asrock z77 extreme 4 lapról van szó
illetve a tdp limitet hogy tudom kilőni? hátha azmiatt kapok gyenge cpu pontszámot 3dmark11ben, a várt 8700 helyett mindenhogy csak 7500 jön össze pedig minden stimmel(4500mhz), szoftveres környet makulátlan, friss win, ssd, minden adott és mégis csak ennyit kapok, más tesztekben hozza a cpu az elvártat az órajeléhez mérten
[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
válasz BeLucZ #11436 üzenetére
azt esetleg nézd meg, az asrock axtu tuning progija ,
van benne egy opció, ami ha be van pipálva, akkor automatikusan amikor indul az AXTU, azonnal állitja arra a biost, valamint az energia gazdálkodási saját profilját is átkapcsolja
overclocking menüpontban alul: auto apply when program start -
BeLucZ
addikt
lehet jobb lesz ha letörlöm az egész programot, mikor beszereltem a lapot akkor felraktam driver cdről mindent, lehet nem kellett volna...
de még 1x sem inditottam el a progit nem tudom miért szólna bele a dolgokba, sosem szoktam szoftveresen tuningolni, mindig biosból nyomom, valami megoldásnak kell lennie, mert mark topikban ugyanilyen felállással kapják az emberek a rendes pontszámot, nálam meg 7500 8700 helyett, azért kösz a tippet
de ettől a szoftvertől függetlenül kéne tudnom állitani a biosban nem?
vagy ez a normális ha tuningolunk z77es lapban akkor a turbo kilőhetetlen?
[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
válasz BeLucZ #11438 üzenetére
engem ez a pipa trükközött pár napig, kicsit összetett volt mire rájöttem minek mi a prioritása,
axtu mutatja a offsetet az intelé nem,( intel a fixet mutatja és forditva,,,)
IGPU állitgatásokrol nem is beszélve, ott mégjobban egymás ellen dolgozik a 2 progi
igen biosbol volna érdemes, én is csak csekkolni akartam használni az axtu-t, de beleszólt
valóban ha leszeded lehet az a legcélszerübb
( bár én az intelligent energy saver miatt megtartom) azt szeretem használni, szépen lehuzza 0,8v köré
bár ha alul van eleve feszelve a proc, akkor ezt bekapcsolva megtudja fagyizni a gépet,
ami érthető is, de ettöl függetlenül szerintem jól szuperál az AXTU csak megkell szokni[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
megnéztem, nem is volt felrakve axtu program, továbbra is szar a 3dmark pontom, lehet tdp limitem van?
vantageban miért nincs?elegem van már picit az egészből hogy miért nem megy minden flottul
turbo boostot miért nem engedi kikapcsolni tuningnál? vagy állitsak be én limitet? 200w-ot? annyi biztos elég
vagy ez csak az asrock z77 extreme 4 lap hülyesége? többinél ki lehet kapcsolni a turbot tuningnál? nem is tom mi értelme van a turbonak tuningnál
-
ST05
őstag
válasz BeLucZ #11444 üzenetére
ennyire nem vágom én is még csak mostanában fogok nekiállni a tuningnak...
de nemhinném hogy az a lappal lennegond, még én h67-el is ki tudm kapcsolni a turbot vagy bármi ami neked most valamiért nem megy,,, törpiek?? törpiek okosabbaka 3d markpontokat illetöen ,meg szerintem mások szénné huzott kártyával érnek el jó pontokat nem ?
csak sejtem,
de te hétföt irtál vagy már megvan a jó kártyád? -
ST05
őstag
válasz BeLucZ #11447 üzenetére
1000 dollár a prof verzió
meg is veszem igy unalmas vasránap estére 3dmarkozni kicsit
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle