Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz icecave #92780 üzenetére

    az a baj, hogy itt sincs legjobb, valamiben az egyik jobb, másban meg a másik, nem egyszerű választani, legfeljebb annyi, hogy mondjuk 30 féléből 10 vagy jobb esetben 5 típusra leszűkíthető, onnan meg már egyéni preferencia kérdése, leginkább az elvárások alapján.
    egy ideig figyelgettem, hogy ha kijön valamilyen friss "kártevő", akkor az aktuális friss adatbázissal melyik védelmek találják meg hamarabb, például a virustotal és társai online ellenőrzéssel, kiindulásnak az is jó volt, hogy mely termékek reagálnak viszonylag gyorsan az új okosságokra, és amely termékek rendszeresen elmaradtak időben/hatékonyságban, azokat eleve kizártam.
    utána jött a konfigurálhatóság, felület kinézete és átláthatósága, illetve fontos tényező volt a munkaállomáson futó rendszerre rótt terhelése is, valamint a kompatibilitás, így mindig csak 5 - 6 maradt a kalapban, ekkor jött az árazása és a döntés.
    mostanában nem kellett törnöm a fejem újításon, így nem nagyon nézelődtem más irányban, de szerintem ezeket dobnám be a kalapba összevetésre; kaspersky, norton, f-secure, bitdefender, avg, avira és gdata.
    azért kellene újra belevetni magam az alapos összehasonlításokba, ha váltanom kellene védelmet, mert viszonylag sűrűn változik a piac, visszagondolva, régebben biztos nem bíztam volna a notijaimat avg termékre, később meg nyugodtan, de más olyanra nem, amire korábban igen.

    radi8tor1; így igaz, amikor például már egy ingatlanos oldal is beágyazott okosságot tartogat, mert gyűjti az információkat...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák